Audi Q6 e-tron – Στην τελική ευθεία

Audi Q6 e-tron – Στην τελική ευθεία

Η γερμανική φίρμα σχεδιάζει την απεξάρτησή της από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης ήδη από το 2026 οπότε και θα παρουσιάσει το τελευταίο της μοντέλο αντίστοιχης τεχνολογίας. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τότε θα πρέπει να διαθέτει μια πλήρη γκάμα από ηλεκτροκίνητα και το Q6 είναι το νέο πιο «κοντινό» χρονικά μέλος της

Φωτογραφίες: Automedia

H ηλεκτροκίνηση δείχνει να επιταχύνει τις ελεύσεις νέων μοντέλων και αντιστρόφως, με την Audi να ετοιμάζει το επόμενο EV της γκάμας της με την μορφή ενός SUV το οποίο θα τοποθετηθεί κάτω από ήδη γνωστό το e-tron και πάνω από το Q4 e-tron. 

O λόγος για το Q6 e-tron το οποίο εντοπίστηκε από τον φωτογραφικό φακό στα πεδία δοκιμών εν όψει της πρεμιέρας του το 2022.

Αφετηρία για το νέο ηλεκτρικό SUV της Audi θα αποτελέσει η πλατφόρμα PPE ενώ η τεχνολογική του εξέλιξη θα ακολουθήσει τα ίδια βήματα με την μελλοντική, αποκλειστικά ηλεκτροκίνητη Porsche Macan EV με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα χαρακτηριστικά και για την δυναμική του. 

Παρά το γεγονός επίσης ότι επί της ουσίας, λόγω μεγέθους θα τοποθετηθεί τυπικά κάτω από το e-tron, η διαφορετική αρχιτεκτονική σχεδιασμένη εξαρχής με το σκεπτικό της ηλεκτροκίνησης και η εξέλιξη, αναμένεται να καταστήσει το Q6 e-tron πιο ευρύχωρο από το μεγαλύτερο ηλεκτρικό SUV της Audi που βασίζεται σε μια ηλεκτρική εξέλιξη της πλατφόρμας MLB Evo. Επίσης όπως εύκολα φαντάζεται κανείς το νέο Q6 e-tron θα είναι μεγαλύτερο από το Q4 e-tron.

Αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για την ισχύ του και την αυτονομία, δεδομένα το γερμανικό SUV θα προσφέρει αφθονία και στους δύο τομείς ενώ, εξίσου αναμενόμενα όπως έχει αποκαλύψει η Audi σε ανύποπτο χρόνο, ανάμεσα στα εξοπλιστικά χαρακτηριστικά του θα βρεθούν στοιχεία όπως η αερανάρτηση, η τετραδιεύθυνση καθώς και ένα ευφυές σύστημα διαχείρισης της ροπής. 

Επίσης, η πλατφόρμα PPE συνεπάγεται ότι το ηλεκτρικό SUV θα προσφέρει τη δυνατότητα επαναφόρτισης των μπαταριών του με υπεταχυφορτιστές σε τάση έως 350 kW.

To σίγουρο είναι επίσης ότι πολύ σύντομα θα μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά του καθώς η πρεμιέρα του έχει προγραμματιστεί για το 2022.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ