Porsche 718 Cayman GT4 RS: Ο σκληρός πυρήνας

Porsche 718 Cayman GT4 RS: Ο σκληρός πυρήνας

H γερμανική φίρμα ετοιμάζει μια πιο σκληροπυρηνική εκδοχή της αγωνιστικών προδιαγραφών GT4 η οποία θα προσφέρει περισσότερη ισχύ και θα διαθέτει μια βελτιστοποιημένη αεροδυναμική για κίνηση σε πίστα

To μικρότερο sportscar της Porsche πρόκειται να αποκτήσει μια ακόμα πιο ακραία έκδοση με τα διακριτικά RS η οποία θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της τον προσεχή Νοέμβριο. 

Η εξέλιξη της συγκεκριμένη έκδοσης έχει ξεκινήσει ήδη από το 2019 βάσει των πρώτων σχετικών κατασκοπικών λήψεων και πλέον η Porsche επιβεβαιώνει την έλευσή της, δίνοντας στη δημοσιότητα και μια σειρά εικόνων που αποτυπώνουν ορισμένα από τα χαρακτηριστικά της, προδίδοντας ακόμα περισσότερη ισχύ. 

Ειδικότερα, οι νέες εικόνες αποτυπώνουν τις αεροδυναμικές διαφοροποιήσεις που συνοψίζονται στην παρουσία μιας μεγαλύτερης πτέρυγας πίσω, ενός πιο επιθετικού διαχύτη, νέα εισαγωγές Naca στο καπό ενώ από την σιλουέτα της έχουν εκλείψει τα μικρά τριγωνικά πλευρικά παράθυρα που έχουν δώσει την θέση τους σε νέες εισαγωγές αέρα που αναλαμβάνουν τις αυξημένες ανάγκες ψύξης του κινητήρα. 

Προς το παρόν δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα οι τεχνικές λεπτομέρειες, ωστόσο σύμφωνα με τον επικεφαλής εξέλιξης των Porsche GT, Andreas Preuninger, η έκδοση GT4 RS θα είναι ελαφρύτερη και θα προσφέρει περισσότερη κάθετη δύναμη, και, κατά τη δήλωση του, είναι ταχύτερη κατά 23,6 δευτερόλεπτα στην δοκιμασία του Nurburgring έναντι της Cayman GT4, έχοντας ήδη σημειώσει χρόνο 7:04,511. 

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς αλλά και όπως επιβεβαιώνει η γερμανική φίρμα, η RS θα επωφεληθεί και από επιπλέον ισχύ έναντι της Cayman GT4. Αυτή αναμένεται να προέλθει από μια αναβαθμισμένη εκδοχή του ατμοσφαιρικού κινητήρα των 4,0 λίτρων η οποία αναμένεται να ξεπερνά τους 450 ίππους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ