Arrival Car – H νέα λογική

Arrival Car – H νέα λογική

Η βρετανική Arrival αποκαλύπτει ένα προσιτό ηλεκτρικό hatchback το οποίο σχεδιάστηκε εξαρχής υπό το σκεπτικό να επανδρώσει υπηρεσίες μετακίνησης όπως η Uber

Η βρετανική Arrival παρουσιάζει το πρώτο της ηλεκτρικό δημιούργημα το οποίο αποκαλεί «απλά» Arrival Car και το οποίο σχεδιάστηκε για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των οδηγών και επιβατών υπηρεσιών μετακίνησης, μετά από εξάμηνη στενή συνεργασία με τους οδηγούς της Uber.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, τα πρώτα πρωτότυπα θα κυκλοφορήσουν στους βρετανικούς δρόμους από τις αρχές του 2022 με την προοπτική να περάσουν σε μαζική παραγωγή στη συνέχεια. Να σημειωθεί ότι το Arrival Car αποτελεί σημαντικό μέρος των σχεδίων της Uber να μετατρέψει τον στόλο της στο Λονδίνο σε αμιγώς ηλεκτροκίνητο από το 2025.

Να σημειωθεί ότι προσφάτως η Arrival παρουσίασε ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο van με φουτουριστικό παρουσιαστικό και αφετηρία μια ευέλικτη αρχιτεκτονική. Το αμάξωμα του αποτελείται από υψηλής αντοχής πλαστικό με το σκεπτικό να επισκευάζεται και να αντικαθίσταται εύκολα.

Σύμφωνα με την βρετανική φίρμα, η παραπάνω λογική καθιστά εξαιρετικά εύκολη τόσο τη διαδικασία επισκευής όσο και αυτή της παραγωγής, μειώνοντας παράλληλα σημαντικά το συνολικό κόστος και κατ΄επέκταση την τιμή.

Το ίδιο ακριβώς σκεπτικό αναμένεται να υιοθετηθεί και από το Arrival Car, με την βρετανική φίρμα να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη διάταξη με στόχο την μέγιστη ευρυχωρία και μια ιδανική θέση για τον οδηγό. 

Έτσι, αν και το βρετανικό μοντέλο έχει περίπου αντίστοιχες διαστάσεις με το VW Golf, υπόσχεται σαφώς μεγαλύτερη ευρυχωρία με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον χώρο για κατά άκρα των πίσω επιβατών ο οποίος είναι διπλάσιος σε σχέση με το γερμανικό hatchback.

H θέση του οδηγού έχει τοποθετηθεί ψηλά και πιο κοντά στο παρμπρίζ με στόχο την μέγιστη δυνατή ορατότητα ενώ το στενό αλλά ψηλό πορτ μπαγκάζ περιγράφεται από την Arrival ως ιδανικός χώρος για την τοποθέτηση αποσκευών καθέτως.

Σύμφωνα με την Arrival, οι προτεραιότητες της στην εξέλιξη του Car ήταν η άνεση, η ασφάλεια και το κόστος εστιάζοντας παράλληλα στην ανθεκτικότητα και την αξιοπιστία καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Uber, τα αυτοκίνητα της διανύουν 45.000-50.000 χλμ. τον χρόνο.

Με αυτό δεδομένο, η Arrival εξέλιξε το Car με το σκεπτικό της μέγιστης δυνατής αυτονομίας, αλλά και με κυκλώματα που να είναι ανθεκτικά στις συνεχείς επαναφορτίσεις. 

Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί τεχνικά χαρακτηριστικά για το Car, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι το Van εφοδιάζεται από ηλεκτρικό μοτέρ 204 ίππων και συνδυάζεται με μπαταρίες 67 kWh ή 89 kWh.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ