Porsche 911 Edition 50Y – Mισός αιώνας με στυλ

Porsche 911 Edition 50Y – Mισός αιώνας με στυλ

To Porsche Design συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής και υπογράφει μια ειδική, περιορισμένη έκδοση της 911 Targa GTS για να γιορτάσει την περίσταση

Η γερμανική φίρμα παρουσιάζει μια νέα, περιορισμένη έκδοση της 911 Targa GTS με αφορμή την πεντηκοστή επέτειο από την ίδρυση του σχεδιαστικού lifestyle τμήματος της, Porsche Design. 

H νέα έκδοση βασίζεται στην παραλλαγή 911 Targa GTS, υιοθετεί τα διακριτικά 50Υ Porsche Design και θα κατασκευαστεί σε 750 αντίτυπα. 

Σε ό,τι αφορά τα ιδιαίτερα στοιχεία της, η επιλογή του μαύρου χρώματος παραπέμπει στον χρονογράφο Chronograph I που η Porsche Design λανσάρισε το 1972 και μια νέα εκδοχή του οποίου συνοδεύει την νέα έκδοση. Από χρωματικής άποψης την εικόνα συμπληρώνουν σατινέ γκρι λεπτομέρειες στους τροχούς και στο σταθερό τμήμα της οροφής.

Όπως όλες οι 911 GTS, έτσι και στην προκειμένη περίπτωση το μοντέλο επωφελείται από το πακέτο SportDesign το οποίο μεταφράζεται σε πιο «επιθετικά» σχεδιασμένους προφυλακτήρες και πίσω τμήμα όπου η πινακίδα κυκλοφορίας τοποθετείται ψηλότερα από ότι συνήθως. Το σκούρο μοτίβο επεκτείνεται και στις δαγκάνες του συστήματος πέδησης ενώ το παζλ ολοκληρώνεται με γραφικά Porsche Design στα πλευρά της Targa GTS αλλά στο πίσω τμήμα όπου το λογότυπο συμπληρώνεται από την ένδειξη 50th Anniversary. 

Στο εσωτερικό η γερμανική φίρμα επέλεξε μετα-ρετρό επενδύσεις σε δέρμα/Sport Tex, ένα αναλογικό χρονογράφο ο οποίος αποτελεί μέρος του πακέτου Sport Chrono και που στην προκειμένη περίπτωση διαθέτει διαφορικού χρώματος καντράν και δείκτες.

H Edition 50Y εφοδιάζεται από διπλά υπερτροφοδοτούμενο επίπεδο εξακύλινδρο κινητήρα ο οποίος εξασφαλίζει 480 ίππους. Συνδυάζεται με κιβώτιο PDK οκτώ σχέσεων καθιστώντας εφικτή τη δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ταχύτητά της διαμορφώνεται σε 307 χλμ. ενώ όσοι την αποκτήσουν θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τις παραπάνω δυνατότητες του μοντέλου στο Porsche Experience Centre στο Silverstone.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ