Jeep Renegade και Compass e-Hybrid – Με νέα υβριδική ισχύ

Jeep Renegade και Compass e-Hybrid – Με νέα υβριδική ισχύ

Η Jeep εμπλουτίζει την γκάμα εκδόσεων των Renegade και Compass με υβριδικές εκδόσεις

Μετά την ενσωμάτωση plug-in υβριδικής τεχνολογίας στις επιλογές τους, τα Renegade και Compass κάνουν ένα ακόμα βήμα ως προς τις εναλλακτικές, πιο αποδοτικές τεχνολογίες τους αποκτώντας «απλές» υβριδικές εκδόσεις. 

Οι δύο νέες επιλογές υιοθετούν τα διακριτικά e-Hybrid και αντί της φόρτισης μέσω πρίζας επενδύουν σε ένα σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση το οποίο σε συνδυασμό με τον turbo κινητήρα αναλαμβάνουν να επαναφορτίζουν μια μικρότερη μπαταρία που με τη σειρά της τροφοδοτεί το μικρότερης ισχύος (έναντι της plug-in υβριδικής έκδοσης) ηλεκτρικό μοτέρ. 

Υπό το παραπάνω σκεπτικό, αμφότερες οι εκδόσεις e-Hybrid επωφελούνται από τετρακύλινδρο turbo κινητήρα βενζίνης με απόδοση 130 ίππων και 240 Nm ροπής ο οποίος μεταδίδει την ισχύ του στους μπροστινούς τροχούς με την συνδρομή ενός αυτόματου κιβωτίου επτά σχέσεων.

Το υβριδικό σύνολο συμπληρώνουν η παρουσία ενός ηλεκτρικού μοτέρ ισχύος 20 ίππων και 35 Nm ροπής η ισχύς του οποίου «διοχετεύεται» επίσης στον μπροστινό άξονα ενώ το παζλ συμπληρώνεται από την παρουσία ενός επικουρικού ηλεκτρικού συστήματος 48 Volt. 

Προς το παρόν η Jeep δεν έχει δημοσιοποιήσει στοιχεία για τα μεγέθη κατανάλωσης των εκδόσεων e-Hybrid σημειώνει όμως ότι προσφέρουν έως και κατά 15% εξοικονόμηση στην κατανάλωση καυσίμου σε σχέση με τις βασικές βενζινοκίνητες εκδόσεις των Compass και Renegade. Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις συστάσεις, αμφότερα τα δύο μοντέλα μπορούν να κινηθούν χωρίς περιορισμούς εντός Δακτυλίου κάτι που σημαίνει ότι εκλύουν λιγότερα από 20 γρ./χλμ. διοξειδίου του άνθρακα. 

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι το υβριδικό σύνολο δεν επιτελεί απλώς επικουρικό ρόλο στη διαδικασία κίνησης καθώς αναλαμβάνει την διαδικασία εκκίνησης η οποία πραγματοποιείται αθόρυβα ενώ επιτρέπει την πλήρη απεμπλοκή του κινητήρα εσωτερικής καύσης στις διαδικασίες συνεχών επανεκκινήσεων σε συνθήκες έντονης κυκλοφορίας και σε χαμηλές ταχύτητες αλλά και κατά τη διαδικασία στάθμευσης. 

Τα Renegade και Compass e-Hybrid θα είναι διαθέσιμα σε σε τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού Longitude, Limited, S και την ειδική έκδοση Upland με αφορμή το ντεμπούτο της υβριδικής τεχνολογίας, με τις τιμές να ξεκινούν από τις 25.800 ευρώ για το μικρότερο Renegade) και τις 31.100 ευρώ για το Compass. 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ