Alpine R5: Στην ηλεκτρική πλευρά των hot-hatch

Alpine R5: Στην ηλεκτρική πλευρά των hot-hatch

H Renault ετοιμάζει την ηλεκτρική αναβίωση του 5 και η Αlpine παίρνει τη σκυτάλη εξελίσσοντας την δική της εκδοχή η οποία θα εστιάσει στις επιδόσεις

Η Alpine ανακοίνωσε ότι πρόκειται να «επιμεληθεί» το επερχόμενο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο Renault 5, προετοιμάζοντας μια έκδοση επιδόσεων η οποία θα αντλήσει τεχνολογία από το μεγαλύτερο Megane E-Tech Electric.

Για την ακρίβεια, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής μηχανικός της Alpine, Gilles le Borgne, το Alpine R5 θα αξιοποιήσει το ηλεκτρικό μοτέρ των 217 ίππων που εφοδιάζει το μικρομεσαίο hatchback της γαλλικής φίρμας.  Με δεδομένο το μικρότερο μέγεθος αλλά και βάρος του Renault 5 έναντι του ηλεκτρικού Megane, η παρουσία του παραπάνω κινητήρα αναμένεται να εξασφαλίζει στην hot εκδοχή του μοντέλου δια χειρός Alpine τη δυνατότητα να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε χρόνο περίπου έξι δευτερολέπτων.

«Ένα από τα μέλη του δικού μας “dream-garage” θα είναι μια σπορ εκδοχή του R5» δήλωσε ο ίδιος χωρίς να αφήνει περιθώρια αμφιβολιών ενώ όπως διευκρίνισε, και η εκδοχή της Alpine θα έχει ως αφετηρία την ίδια αρχιτεκτονική (CMF-EV) ενώ θα χρειαστούν κάποιες τροποποιήσεις στον κινητήρα προκειμένου να μπορεί να φιλοξενηθεί στις διαστάσεις του R5.

Παράλληλα όπως αποκάλυψε ο ίδιος, η Alpine εξελίσσει ένα ηλεκτρικό sportscar το οποίο θα διαδεχθεί το A110 και θα αξιοποιήσει αποκλειστικά ηλεκτρική τεχνολογία με προέλευση την Lotus καθώς, βέβαια, και ένα νέο σπορ SUV. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί το νέο SUV που θα είναι εξίσου ηλεκτρικό θα αξιοποιήσει μια διάταξη από τρία μοτέρ συνδυαστικά με ένα ευφυές σύστημα διαχείρισης που θα του εξασφαλίζει υψηλές επιδόσεις και τετρακίνηση.

Επιστρέφοντας στο R5 της Alpine, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αξιοποιηθεί μια μπαταρία με απόδοση 52 KWh η οποία αναμένεται να προσφέρει αυτονομία 320 χλμ. ενώ τις προδιαγραφές του θα συμπληρώσει η παρουσία μιας σπορ ανάρτησης η οποία θα αποτελείται από γόνατα MacPherson στον μπροστινό άξονα και μια διάταξη πολλαπλών συνδέσμων στον πίσω.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα με δεδομένο ότι το νέο Renault 5 αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του το 2024, η hot-hatch παραλλαγή του θα πρέπει να αφιχθεί το 2025.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ