DeLorean DMC-12: Επιστροφή στο μέλλον

DeLorean DMC-12: Επιστροφή στο μέλλον

Τα επιτυχημένα blockbuster έχουν συνήθως συνέχεια και ένα από τα πλέον γνωστά όσο και υπερβατικά κινηματογραφικά τετράτροχα δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση

Το DMC-12 ετοιμάζεται να επιστρέψει με σάρκα και οστά καθώς η ομώνυμη φίρμα ανακοίνωσε την παρουσίαση ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου sportscar με έμπνευση από τον τετράτροχο κινηματογραφικό αστέρα το οποίο θα παρουσιαστεί στην φετινή διοργάνωση Concours d’ Elegance του Pebble Beach στις 21 Αυγούστου.

Ήδη η DeLorean έχει δημοσιοποιήσει τα πρώτα teaser στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκαλύπτοντας κάποια σχεδιαστικά στοιχεία για το ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο υπογράφει αισθητικά η Italdesign που ως γνωστόν είχε αναλάβει και το αρχέτυπο DMC-12.

Είναι σαφές από τα πρώτα δείγματα ότι η αναβίωση του DMC-12 θα σεβαστεί την κληρονομία του μοντέλου διαθέτοντας το χαρακτηριστικά μακρύ καπό και τις gullwing πόρτες. Για την ακρίβεια, οι αλλαγές θα εστιάσουν στα απαραίτητα και προς όφελος του εκσυγχρονισμού της συνολικής εικόνας του μοντέλου που έγραψε ιστορία πρωταγωνιστώντας στο Back to the Future τη δεκαετία του ’80.

Η μεγαλύτερη αλλαγή πάντως θα προέλθει από την αθέατη πλευρά του όπου την θέση του V6 των 2,8 λίτρων με απόδοση 130 ίππων και 207 Nm ροπής θα πάρει ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύνολο το οποίο αναμένεται να προσφέρει και υψηλότερες επιδόσεις.

Υπενθυμίζεται ότι την φίρμα αναβίωσε ο Stephen Wynne ο οποίος αγόρασε τα δικαιώματα το 1995, δημιουργώντας μια νέα εταιρεία με έδρα το Τέξας και την αρχική υπόσχεση να παρέχει τεχνική υποστήριξη στους ιδιοκτήτες του DMC-12 το οποίο παρά τη διάσημότητά του δεν βοήθησε την DeLorean να επιβιώσει.

Όπως όλα δείχνουν η DeLorean και το DMC-12 επέστρεψαν έστω και αν δεδομένα θα απευθύνονται κυρίως σε συλλέκτες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ