Lamborghini Huracan Tecnica: Ανάμεσα σε δύο κόσμους

Lamborghini Huracan Tecnica: Ανάμεσα σε δύο κόσμους

Η ιταλική φίρμα αποχαιρετά σταδιακά την εποχή των κινητήρων εσωτερικής καύσης με εμφατικό τρόπο, παρουσιάζοντας μια νέα έκδοση της Huracan με βελτιωμένη αεροδυναμική αλλά και νέα χαρακτηριστικά που αποσκοπούν να υπηρετήσουν τόσο τις υψηλές επιδόσεις όσο και την καθημερινή χρήση

H Lamborghini ετοιμάζεται για την ηλεκτρική μετάβαση που, όπως έχει ήδη ανακοινώσει, θα αποφέρει τους πρώτους καρπούς από το 2023 με υβριδικά και plug-in υβριδικά μοντέλα για να «καταλήξει» στο πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της φίρμας που αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του, αρχικά ως πρωτότυπο το 2026.

Όπως, όμως, έχει εξίσου ανακοινώσει, εν όψει της σημαντικής αλλαγής για τα δεδομένα ενός κατασκευαστή υπεραυτοκινήτων, το 2022 θα αποτελέσει μια χρονιά που, από προϊοντικής άποψης, θα αναλάβει να τιμήσει, την μακρά εποχή της παντοδυναμίας των κινητήρων εσωτερικής καύσης, όπως ακριβώς της πρέπει. 

Σε αυτό ακριβώς το σκεπτικό εντάσσεται η νέα έκδοση της Huracan με την ονομασία Tecnica η οποία συνδυάζει στοιχεία από την πισωκίνητη Evo RWD και την κορυφαία έκδοση STO, σε ένα σύνολο που όπως σημειώνει η Lamborghini είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει «οδηγική ευχαρίστηση και lifestyle τελειότητα κατά την κίνηση τόσο σε δημόσιο οδικό δίκτυο όσο και σε πίστα».

Αφετηρία για τη νέα έκδοση αποτελεί η πισωκίνητη Huracan Evo RWD ενώ την θέση του κινητήρα καταλαμβάνει ο ατμοσφαιρικός V10 των 5,2 λίτρων με απόδοση 640 ίππους και 565 Nm ροπής διαθέσιμα στις 8.000 σ.α.λ. Τα παραπάνω μεγέθη συνδυαστικά και με τις υπόλοιπες βελτιωμένες διατυπώσεις της Huracan Tecnica της εξασφαλίζουν τη δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 325 χλμ./ώρα.

Καθοριστικό ρόλο στη διττή φύση της νέας έκδοσης η οποία υπόσχεται χρηστικότητα σε καθημερινή βάση και ταυτόχρονα υψηλές επιδόσεις σε αγωνιστικό περιβάλλον, διαδραματίζει η παρουσία μιας διαφορετικής διαμόρφωσης των προγραμμάτων οδήγησης που σε κάθε περίπτωση παραμένουν τα γνωστά τρία, Strada, Sport και Corsa.

Όπως διευκρινίζει η ιταλική φίρμα, κάθε ένα από τα προγράμματα οδήγησης έχει αναπροσαρμοστεί προκειμένου να συμβαδίζει με τις νέες ρυθμίσεις του πλαισίου, αλλά και τις αεροδυναμικές αναβαθμίσεις της Huracan Tecnica. 

Aνάμεσα στις αλλαγές συγκαταλέγεται η παρουσία συστήματος τετραδιεύθυνσης, νέες ρυθμίσεις για τα αμορτισέρ, νέες εισαγωγές αέρα για την αποτελεσματικότερη ψύξη του συστήματος πέδησης που αποτελείται από carbon κεραμικά δισκόφρενα, καθώς και η παραγωγή περισσότερης κάθετης δύναμης χάρη στην αναθεωρημένη αεροδυναμική σχεδίαση.

Ειδικότερα, η Huracan Tecnica διαθέτει μια νέας σχεδίασης αεροδυναμική πτέρυγα η οποία υπόσχεται την παραγωγή επιπλέον κάθετης δύναμης κατά 35% σε σχέση με την έκδοση Εvo RWD, ενώ σύμφωνα με τις συστάσεις, συνδυαστικά με τις υπόλοιπες βελτιώσεις στα αεροδυναμικά βοηθήματα μειώνουν την αντίσταση του αέρα έως και κατά 20%, στοιχείο που κατά την Lamborghini βελτιώνει την δυναμική ευστάθεια στις αλλαγές κατεύθυνσης υπό πίεση και κατά την πέδηση.

Παράλληλα με τα παραπάνω, το τροποποιημένο σύστημα Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata αναλαμβάνει τον έλεγχο του συστήματος τετραδιεύθυνσης και το σύστημα διαχείρισης ροπής καθώς και το βελτιωμένο σύστημα traction control που συνδυάζεται με νέων ρυθμίσεων αμορτισέρ που αποτελούν αποκλειστικότητα για τη συγκεκριμένη έκδοση.

Από τον κατάλογο των αλλαγών εξαίρεση δεν αποτελεί το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που έχει βελτιωθεί ούτως ώστε, με την επιλογή του προγράμματος Strada, να ευνοείται η χρηστικότητα και η πολιτισμένη συμπεριφορά κατά την χρήση σε συμβατικές καθημερινές συνθήκες.

H επιλογή του προγράμματος Sport, «εγγυάται την μέγιστη οδηγική ευχαρίστηση καθώς το σύστημα τετραδιεύθυνσης είναι ρυθμισμένο ώστε να επιτρέπει ένα βαθμό υπερστροφής ενώ το βελτιωμένο traction control με τη σειρά του διευκολύνει ως ένα βαθμό την πλαγιολίσθηση. Οι ρυθμίσεις του συγκεκριμένου προγράμματος οδήγησης καθιστούν αμεσότερη την απόκριση του κινητήρα όσο και του κιβωτίου». 

Το πιο σκληροπυρηνικό πρόγραμμα Corsa, αναμενόμενα, εγγυάται ακόμα πιο άμεση απόκριση και ταχύτερους χρόνους αλλαγής σχέσεων ενώ το traction control και το σύστημα διαχείρισης ροπής γίνονται λιγότερο παρεμβατικά, αφήνοντας περισσότερα περιθώρια στον οδηγό να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες της Huracan Tecnica.

Σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση, τον πρώτο λόγο έχουν, οι νέες αεροδυναμικές αναβαθμίσεις. Το μπροστινό τμήμα είναι πλήρως ανασχεδιασμένο, αντλώντας τις επιρροές του από την πρωτότυπη Terzo Millenio, ενσωματώνοντας παράλληλα τα πτερύγια της Huracan Εvo ατ οποία δεσπόζουν στα άκρα του προφυλακτήρα. Στα στοιχεία που επίσης ξεχωρίζουν είναι το μαύρου χρώματος μοτίβο «Υ» που πλαισιώνει τα φωτιστικά σώματα ενώ για πρώτη φορά, η Huracan Tecnica διαθέτει ενεργές εισαγωγές αέρα. 

Στην εξίσωση έχει προστεθεί μια κάθετη γυάλινη επιφάνεια στο πίσω παρμπρίζ για καλύτερη ορατότητα ενώ την εικόνα συμπληρώνει ένα νέο κάλυμμα κινητήρα από ανθρακόνημα. Ανασχεδιασμένος είναι αναμενόμενα και ο διαχύτης στο πίσω τμήμα ο οποίος βάφεται στο χρώμα του αμαξώματος ή κατ΄επιλογή μαύρος προς όφελος μιας πιο απειλητικής εμφάνισης.

Οι διαφοροποιήσεις καθιστούν την Tecnica μεγαλύτερη σε μήκος από την Evo έχοντας προσθέσει συνολικά 6,0 εκατοστά. Σε προφίλ, η νέα έκδοση αντλεί τις επιρροές της από την αγωνιστική Essenza SCV12 υιοθετώντας μια ανάλογη γραμμή παραθύρων. Η οροφή βάφεται στο χρώμα του αμαξώματος αν και, όπως και ο αεροδυναμικός διαχύτης, μπορεί να επιλεγεί σε μαύρη απόχρωση. 

Το παζλ συμπληρώνουν οι νέου σχεδιασμού τροχοί των 20 ιντσών με το εξαγωνικό μοτίβο. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα ρυθμιζόμενα καθ΄ύψος καθίσματα ενώ προαιρετικά η Lamborghini θα προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής για ζώνες με έξι σημεία στήριξης καθώς και για ελαφρύτερες, πιο σπαρτιατικής λογικής πόρτες.

Νέες είναι και οι επενδύσεις από Alcantara, οι οποίες προσφέρουν τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε διαφορετικούς χρωματισμούς σε ύφασμα και ραφές. Παράλληλα μέσω του Ad Personam, του προγράμματος εξατομίκευσης των Ιταλών, οι δυνητικοί ιδιοκτήτες της Tecnica θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 200 χρωμάτων για την εξωτερική της εμφάνιση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ