Toyota Supra: Επιστροφή στις παραδόσεις

Toyota Supra: Επιστροφή στις παραδόσεις

Η ιαπωνική φίρμα παρουσίασε μια νέα έκδοση της Supra η οποία επωφελείται από ένα νέο μηχανικό κιβώτιο το οποίο υπόσχεται μια πιο αυθεντική σπορ εμπειρία

Οι Ιάπωνες δεν έχουν κρύψει την διάθεσή τους να τέρψουν τους πιο σκληροπυρηνικούς λάτρεις των τεσσάρων τροχών και την επιβεβαιώνουν παρουσιάζοντας μια νέα έκδοση τoυ σπορ coupe τους με μηχανικό κιβώτιο η οποία θα είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένες αγορές. 

Η νέα έκδοση θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμη με τον turbo εξακύλινδρο κινητήρα των 3,0 λίτρων ο οποίος εξασφαλίζει 340 ίππους.

Σύμφωνα με τις συστάσεις το νέο μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων που αναλαμβάνει να πλαισιώσει τον παραπάνω κινητήρα είναι ειδικά σχεδιασμένο για την Supra ενώ συνοδεύεται από διάφορες αλλαγές προκειμένου να καταστεί εφικτή η φιλοξενία του. Σε αυτές συγκαταλέγεται και ένας νέου σχεδιασμού συμπλέκτης.

Στα πλεονεκτήματα που εξασφαλίζει το νέο κιβώτιο περιλαμβάνεται και η μείωση του συνολικού βάρους. Το νέο κιβώτιο συνδυάζεται με ηλεκτρονικό σύστημα που μέσω αισθητήρων φροντίζει να συνταιριάζει τις στροφές και τη ροπή του κινητήρα κατά το ανέβασμα ή το κατέβασμα σχέσεων. Σε κάθε περίπτωση το εν λόγω σύστημα μπορεί να απενεργοποιηθεί προς όφελος μιας πιο παραδοσιακής εμπειρίας. 

Νέα είναι και η κεντρική κονσόλα η οποία έχει ανασχεδιαστεί προκειμένου να φιλοξενήσει το νέο επιλογέα ο οποίος υπόσχεται βέλτιστη αίσθηση και αμιγώς οδηγοκεντρική λογική ως προς την θέση του. 

Το νέο κιβώτιο πλαισιώνει ένα νέο σύστημα traction control που συνδυάζεται με ένα εξίσου νέο σύστημα διαχείρισης ροπής και νέες ρυθμίσεις για το διαφορικό προς όφελος της ευελιξίας και της δυναμικής της. Εκτός από το νέο κιβώτιο η επίμαχη έκδοση διαθέτει επίσης νέους, ελαφρύτερους τροχούς καθώς και ένα νέο ηχοσύστημα, αλλαγές που συνδυαστικά και με τις νέες επενδύσεις και καθίσματα καθιστούν την συγκεκριμένη Supra ελαφρύτερη κατά 38,3 κιλά σε σχέση με την αυτόματη έκδοση. 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ