VW Golf R 20: Γιορτάζοντας τα hot-hatch

VW Golf R 20: Γιορτάζοντας τα hot-hatch

H γερμανική φίρμα τιμά την επέτειο 20 χρόνων από την εμφάνιση του πρώτου Golf R με μια νέα ειδική έκδοση ισχύος 330 ίππων η οποία θα είναι διαθέσιμη για περιορισμένο χρονικό διάστημα

Η VW αποκαλύπτει μια νέα έκδοση του Golf R η οποία σχεδιάστηκε για να γιορτάσει τα 20 χρόνια από την εμφάνιση του πρώτου Golf R, εν προκειμένω της έκδοσης R32 που αποτέλεσε μέρος της τέταρτης γενιά του μικρομεσαίου μοντέλου. Για την ιστορία το Golf R 32 που παρουσιάστηκε το 2022 επωφελούνταν από V6 κινητήρα με ισχύ 330 ίππων.

Αυτονόητα την ίδια ακριβώς ισχύ σχεδιάστηκε να προσφέρει η νέα έκδοση του Golf R χάρη σε αναβαθμίσεις στον κινητήρα ο οποίος όμως παραμένει σταθερά στους τέσσερις κυλίνδρους και στην χωρητικότητα των 2,0 λίτρων. Συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης και το γνωστό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων που όμως έχει βελτιωθεί προκειμένου να προσφέρει ακόμα πιο γρήγορες αλλαγές σχέσεων μέσω των paddles. 

Το παζλ συμπληρώνει το σύστημα Emotion Start η ενεργοποίηση του οποίου ανεβάζει αυτομάτως τις στροφές του κινητήρα στις 2.500 σ.α.λ. κατά την εκκίνηση. Βελτιώσεις έχουν πραγματοποιηθεί και στο σύστημα υπερτροφοδότησης του κινητήρα το οποίο εγγυάται ακόμα περισσότερη αμεσότητα στην απόκριση.

Αν και προς το παρόν η VW δεν έχει ανακοινώσει στοιχεία επιδόσεων, η νέα έκδοση αναμένεται να ολοκληρώνει ταχύτερα το sprint των 0-100 χλμ./ώρα από τα 4,7 δευτερόλεπτα που απαιτεί η μέχρι σήμερα γνωστή έκδοση του Golf R για τη διαδικασία.

Tα χαρακτηριστικά του Golf 20 Years Edition συμπληρώνει η παρουσία του εξοπλιστικού πακέτου R-Performance ως standard. Αυτό περιλαμβάνει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πίσω διαφορικό και προσθέτει στα διαθέσιμα προγράμματα δύο ακόμα επιλογές με τις ονομασίες Special και Drift. 

Aπό την εξίσωση δεν λείπουν φυσικά τα αντίστοιχα διακριτικά τα οποία παρεπιδημούν στις δεύτερες κολώνες αλλά και ως φωτεινή υπογραφή καλωσορίσματος κατά το ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου. Την εικόνα συμπληρώνουν οι τροχοί των 19 ιντσών ενώ στο εσωτερικό αφθονούν οι λεπτομέρειες από ανθρακονήματα και φυσικά το λογότυπο της έκδοσης σε τιμόνι και καθίσματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ