Peugeot 408: To επόμενο μέλος της γκάμας

Peugeot 408: To επόμενο μέλος της γκάμας

Η Peugeot παρουσιάζει το πρώτο δείγμα γραφής του νέου της μοντέλου το οποίο θα υιοθετήσει τα διακριτικά 408 αλλά σε μια διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με το παρελθόν, εντάσσοντας στοιχεία από τον κόσμο της περιπέτειας στη σιλουέτα ενός fastback

H γαλλική φίρμα δίνει τις πρώτες συστάσεις για το επόμενο νέο μοντέλο που θα προσθέσει στην γκάμα της και το οποίο, σύμφωνα με το σχετικό teaser που έδωσε στη δημοσιότητα μέσω Twitter θα υιοθετήσει τα διακριτικά 408.

Οι επίσημες συστάσεις που το συνοδεύουν κάνουν λόγο για «ένα μοντέλο που θα συνδυάζει το σχεδιαστικό κώδικα των SUV με μια Fastback σιλουέτα».

Με δεδομένη την επιλογή της ονομασίας του νέου μοντέλου, χωρίς το διπλό μηδέν των SUV της Peugeot, θα πρέπει να υποθέσει κανείς ότι το 408 θα αποτελέσει ενός είδους υπερυψωμένου, fastback μοντέλου το οποίο θα τοποθετηθεί στην γκάμα ανάμεσα στα 308 και 508.

Σε ό,τι αφορά την αθέατη πλευρά του, αφετηρία για το νέο μοντέλο αναμένεται να αποτελέσει η αρχιτεκτονική EMP2. Αυτό σημαίνει ότι στις διαθέσιμες επιλογές τους θα περιληφθούν plug-in υβριδικές εκδόσεις οι οποίες θα επωφελούνται από το συνδυασμό τετρακύλινδρο κινητήρας 1,6 λίτρου με ηλεκτρικό μοτέρ και θα είναι διαθέσιμες σε εκδοχές ισχύος 180 και 225 ίππους. Την γκάμα αναμένεται να συμπληρώσουν οι γνώριμοι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου χωρητικότητας 1,2 και 1,5 λίτρων με ισχύ από 110 έως 130 ίππους.

Βέβαια με δεδομένο ότι η Peugeot ήδη εξελίσσει μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση για το 308 αλλά και τα στρατηγικά σχέδια της Stellantis για την ηλεκτροκίνηση, η ηλεκτρική τεχνολογία θα μεταφερθεί αυτονόητα και στο 408.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τις πληροφορίες που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα το e-308 θα αξιοποιήσει ηλεκτρικό μοτέρ 156 ίππων σε συνδυασμό με μπαταρία ιόντων λιθίου 54 kWh που θα προσφέρει αυτονομία άνω των 400 χλμ.

Επίσης με δεδομένες τις ιδιαιτερότητες του 408 το οποίο θα συνδυάζει στοιχεία από διαφορετικές κατηγορίες στοχεύοντας σε μια δυναμική πρακτικότητα, δεν αποκλείεται να υπάρξει και μια έκδοση επιδόσεων στα πρότυπα του 508 Peugeot Sport Engineered με υβριδικό σύνολο και απόδοση 340 ίππων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ