Opel Corsa-e Anniversary Edition: Σαράντα καράτια

Opel Corsa-e Anniversary Edition: Σαράντα καράτια

Με αφορμή την συμπλήρωση τεσσαρακονταετίας από τη “γέννηση” του Corsa, η γερμανική φίρμα παρουσιάζει μια ειδική έκδοση της ηλεκτροκίνητης παραλλαγής του η οποία θα κατασκευαστεί σε περιορισμένα αντίτυπα

H γερμανική φίρμα αποφάσισε να γιορτάσει την συμπλήρωση 40 χρόνων από την στιγμή που το πρώτο Corsa βγήκε από τις γραμμές παραγωγής το 1982, παρουσιάζοντας μια ειδική έκδοση η οποία θα κατασκευαστεί σε 1982 αντίτυπα και αναμιγνύει το ηλεκτρικό παρόν με σχεδιαστικές αναφορές από το παρελθόν. 

Για την περίσταση, το Corsa-e υιοθετεί μια κόκκινη μεταλλική απόχρωση η οποία επιγράφεται ως Rekord Red και παραπέμπει στο αρχέτυπο Corsa, ενώ στην προκειμένη περίπτωση συνδυάζεται με μαύρη οροφή και αντίστοιχης απόχρωσης λογότυπο στην όψη του γερμανικού supermini. 

Στο εσωτερικό οι αναφορές στο παρελθόν και στη δεκαετία του ’80 είναι ακόμα πιο έντονες καθώς, όπως ακριβώς και η πρώτη γενιά του Corsa, η ειδική έκδοση διαθέτει επενδύσεις από το χαρακτηριστικό καρό ύφασμα. Να σημειωθεί ότι οι δυνητικοί ιδιοκτήτες της έκδοσης θα παραλάβουν και ένα ασορτί σετ κάλτσες με ακριβώς το ίδιο μοτίβο.

Όπως συνηθίζεται στις συγκεκριμένες εκδόσεις, κάθε αντίτυπο θα φέρει πλακέτα με τον αύξοντα αριθμό του από το 0001 έως το 1982 μπροστά από την θέση του συνοδηγού. 

Πλην της επετειακής της αξίας η έκδοση επωφελείται από όλες τις συνήθεις τεχνολογικές διατυπώσεις του Corsa-e συμπεριλαμβανομένου του Multimedia Radio, συμβατού με Apple CarPlay και Android Auto, φωτιστικών σωμάτων LED καθώς και των συστημάτων άνεσης υποβοήθησης και ασφάλειας στα οποία συγκαταλέγεται σύστημα αυτόνομης πέδησης με δυνατότητα ανίχνευσης πεζών. 

Να σημειωθεί ότι στην 40χρονη πορεία του το Corsa έχει καταγράψει πωλήσεις που ξεπερνούν τα 14 εκατομμύρια πωλήσεις ενώ, η νέα ηλεκτρική του εποχή προδιαγράφεται εξίσου δημοφιλής καθώς εκτός από την πλέον δημοφιλή πρόταση στην κατηγορία ανεξαρτήτως κινητήριου συνόλου στην Νο 1 αγορά αυτοκινήτου στην Ευρώπη, η ηλεκτροκίνητη έκδοση του supermini αποτελεί στη Γερμανία το δημοφιλέστερο EV, ανεξαρτήτως κατηγορίας. 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ