Η Renault με το 4, το 5… και συνολικά έξι νέα μοντέλα στην έκθεση του Παρισιού

Η Renault με το 4, το 5… και συνολικά έξι νέα μοντέλα στην έκθεση του Παρισιού

Η γαλλική φίρμα ετοιμάζει μια πλειάδα πρωτοτύπων για την 89η έκδοση της διεθνούς έκθεσης του Παρισιού με κοινή συνισταμένη την ηλεκτροκίνηση.

Επίκεντρο της παρουσίας της Renault στην προσεχή γαλλική έκθεση της 17ης Οκτωβρίου θα αποτελέσει η ηλεκτροκίνηση, καθώς η γαλλική φίρμα έδωσε τις πρώτες συστάσεις για την πληθωρική εκθεσιακή της παρουσία η οποία θα περιλαμβάνει έξι πρωτότυπα και μη μοντέλα, με κοινό παρονομαστή την ηλεκτρική τεχνολογία.

Αναμφισβήτητος πρωταγωνιστής της παρουσίας της Renault στην γαλλική έκθεση θα είναι μια πρωτότυπη εκδοχή του Renault 4 η οποία θα αναλάβει τον ρόλο προπομπού για την αναγέννηση του ιστορικού μοντέλου με αμιγώς ηλεκτρικό χαρακτήρα.

Αν και η Renault παραμένει ιδιαιτέρως φειδωλή σε πληροφορίες, όπως είναι ήδη γνωστό το νέο Renault 4 θα επιχειρήσει να μιμηθεί τις αρετές του δημοφιλούς προγόνου του, παίρνοντας την μορφή ενός χρηστικού crossover με ρετρό αισθητική και φυσικά αμιγώς ηλεκτροκίνητη τεχνολογία.

Το παρών θα δώσει και το αντίστοιχου προσανατολισμού και λογικής Renault 5 σε μια νέα πρωτότυπη εκδοχή την οποία η γαλλική φίρμα περιγράφει ως «σπορ και αντισυμβατική». Αν και δεν δίνονται επιπλέον διευκρινίσεις, δεδομένο θα πρέπει να θεωρήσει κανείς ότι το συγκεκριμένο πρωτότυπο θα φέρει ακόμα πιο κοντά την έκδοση παραγωγής του αναβιωμένου ηλεκτρικά Renault 5.

To παλμαρέ από ηλεκτρικές προτάσεις της γαλλικής φίρμας στο Παρίσι θα συμπληρώσουν το ηλεκτροκίνητο van, Kangoo E-Tech, το Megane E-Tech και το υβριδικής τεχνολογίας Austral E-Tech.

Το στίγμα των επιδόσεων θα αναλάβει να δώσει η Alpine η οποία από το γαλλικό floor αναμένεται να δώσει τις πρώτες συστάσεις για το εξίσου ηλεκτρικό της μέλλον. Παρόλο που δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες, στις αρχές του 2022 η γαλλική φίρμα είχε δώσει τις πρώτες συστάσεις για το ηλεκτρικό SUV GT X-Over το οποίο δεν αποκλείεται να προσγειωθεί στο Παρίσι δίνοντας μια πρώτη γεύση από όσα συναρπαστικά έχει υποσχεθεί το σπορ σκέλος της Renault.

Το ρόστερ θα συμπληρώσει το διθέσιο ηλεκτρικό Duo το οποίο αποτελεί δημιούργημα της νεοσύστατης φίρμας ευέλικτης χρονομίσθωσης, βάσει συνδρομής, Mobilize, και το Master Van H2-Tech, το υδρογονοκίνητο van που η Renault εξέλιξε σε κοινοπραξία με την Plug.

Από την μεγάλη λίστα δεν θα λείψει η Dacia η οποία αναμένεται να εμφανιστεί με την γνωστή γκάμα μοντέλων της τα οποία όμως θα φορούν τα νέα τους διακριτικά στο πλαίσιο του σχεδιαστικού μετασχηματισμού και της νέας εικόνας της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ