Mercedes CLE Cabrio: H νέα γοητευτική άφιξη

Mercedes CLE Cabrio: H νέα γοητευτική άφιξη

Αντίστροφη μέτρηση για τη CLE η οποία θα αναλάβει να υποκαταστήσει τις coupe/cabriolet εκδόσεις των C και E-Class

Η Mercedes βάζει τις τελευταίες πινελιές στο νέο, σχεδιασμένο εξαρχής μοντέλο που θα αναλάβει διπλό ρόλο, καθώς θα υποκαταστήσει τις εκδόσεις coupe/cabriolet των C και E-Class τόσο σε «απλές» όσο και σε AMG εκδόσεις.

 

Ήδη το κομψό μοντέλο έχει δώσει πολλές φορές δείγματα γραφής ως δοκιμαστικό πρωτότυπο από την πίστα του Nurburgring αλλά και το δημόσιο οδικό δίκτυο, επιβεβαιώνοντας τις προθέσεις της γερμανικής φίρμας για μια έναν πιο σπορ προσανατολισμό.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο φωτογραφικός φακός εντόπισε την ανοιχτή έκδοση η οποία, όπως είναι ήδη σαφές, αξιοποιεί μια υφασμάτινη ηλεκτρικά αναδιπλούμενη οροφή.

Σε ό,τι αφορά τις αναλογίες της, οι εξοικειωμένοι μπορούν να αναγνωρίσουν τις γραμμές της γερμανικής φίρμας στο σκαρί του επιβλητικού cabrio.

Στο εσωτερικό αναμένεται να μια ανάλογη προσέγγιση με την νεότερη C-Class κάτι που θα μεταφράζεται στην παρουσία δυο διακριτών οθονών 12,3 και 11,9 για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και το infotainment αντίστοιχα.

Tην ψηφιακή εικόνα θα συμπληρώσει ένα head-up display με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας ενώ «πίσω» από όλα τα παραπάνω θα βρεθεί η τελευταία εκδοχή του MBUX το οποίο θα επιδέχεται over-the-air αναβαθμίσεις.

Aφετηρία για την CLE θα αποτελέσει η αρχιτεκτονική MRA-2 η οποία ήδη φιλοξενεί τις C αλλά και S-Class κάτι που σημαίνει ότι στην αθέατη πλευρά της θα φιλοξενεί σύνολα ήπιας υβριδικής, plug-in υβριδικής όσο και συμβατικής τεχνολογίας. Όπως και να έχει το επίκεντρο όλων των παραπάνω θα αποτελέσουν τετρακύλινδροι turbo κινητήρες οι οποίοι θα συνδυάζονται κατά περίπτωση είτε με κύκλωμα 48 Volt είτε με ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρία. 

Με δεδομένη την πορεία της εξέλιξης θα πρέπει να περιμένουμε ότι η πρώτη εμφάνιση της CLE αναμένεται, αρχικά στις απλές εκδόσεις της, από τις αρχές του 2023.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ