Porsche Vision 357: Επανερμηνεύοντας το παρελθόν με σύγχρονα υλικά

Porsche Vision 357: Επανερμηνεύοντας το παρελθόν με σύγχρονα υλικά

Η γερμανική φίρμα γιορτάζει τα 75 της χρόνια με ένα πρωτότυπο που υιοθετεί σχεδιαστικές λεπτομέρειες από όλο το φάσμα της γκάμας και ιστορίας της Porsche «ξεκινώντας» από την εμβληματική 356

Το 2023 η Porsche θα κλείσει 75 χρόνια με δεδομένο ότι το πρώτο μοντέλο της, η θρυλική πλέον 356 πρωτοεμφανίστηκε τον Ιούνιο του 1948. Με αυτή ακριβώς την αφορμή οι σχεδιαστές της γερμανικής φίρμας δημιούργησαν ένα πρωτότυπο με την πλήρη νοήματος ονομασία Vision 357 η οποία και αποτελεί μια προβολή στο παρόν αλλά και στο μέλλον για την πρώτη Porsche.

«Το Vision 357 είναι μια απόπειρα να συνδυάσουμε το παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον με συνοχή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Style Porsche, Μichael Mauer για το πρωτότυπο που μεταφέρει τις αναλογίες της 356 σε ένα εννοιακό σύνολο με το βλέμμα στο μέλλον. 

Πλην των οικείων αναλογιών, ένα από τα ιδιαίτερα στοιχεία του concept car είναι οι έντονες καμπύλες που είναι συνυφασμένες με την ιστορία της γερμανικής φίρμας αλλά και η προσπάθεια για μία όσο το δυνατόν ακατακερμάτιστη σχεδίαση. Υπό αυτό το σκεπτικό οι σχεδιαστές έχουν «κρύψει» στοιχεία όπως οι χειρολαβές στο πίσω παρμπρίζ ενώ τα κεντρικά φωτιστικά σώματα, ανάβουν πίσω από διάτρητα στρογγυλά στοιχεία που αποτελούν εξίσου μέρος του αμαξώματος. Το ίδιο ισχύει και για τα πίσω φωτιστικά σώματα ενώ το τρίτο φως φρένου ενσωματώνεται στο ανώτερο τμήμα του μοτίβου με τις ρίγες στο πίσω τμήμα. Παράλληλα οι εξωτερικοί καθρέφτες έχουν αντικατασταθεί από κάμερες με ελάχιστο όγκο συμβάλλοντας στην καθαρή εικόνα και την κομψότητα της 357.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει και στον τρόπο που οι σχεδιαστές της Porsche διαχειρίστηκαν τις γυάλινες επιφάνειες που σε ό,τι αφορά το παρμπρίζ και τα παράθυρα, αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο που θυμίζει αγωνιστικό κράνος. Την εικόνα συμπληρώνουν τροχοί 20 ιντσών από ελαφρό μαγνήσιο και πλήμνες από ανθρακόνημα οι οποίοι υιοθετούν μια αναλόγως αεροδυναμική σχεδίαση. 

Η απόχρωση που επιλέγει και η οποία ονομάζεται Ice Gray Metallic αποτελεί απευθείας αναφορά στο χρώμα που έχει συνδεθεί περισσότερο από κάθε άλλο με την Porsche ενώ φυσικά στην προκειμένη περίπτωση από το παζλ της εξωτερικής εμφάνισης δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι αριθμοί 75 για το καπό και τις πόρτες ενώ η ονομασία του πρωτότυπου κοσμεί τα μπροστινά φτερά, το πίσω τμήμα και το splitter μπροστά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ