GP Baku: Πιο χαμηλές θερμοκρασίες

GP Baku: Πιο χαμηλές θερμοκρασίες

Με τη μαλακή, την πολύ μαλακή και την πάρα πολύ μαλακή γόμα θα προμηθεύσει τις ομάδες για τον αγώνα στο Μπακού η Pirelli. Η ιταλική εταιρεία, έχει να σκεφτεί κιόλας το γεγονός πως φέτος το γκραν πρι γίνεται δύο μήνες πιο νωρίς σε σχέση με πέρυσι, κάτι που σημαίνει πως οι θερμοκρασίες που θα επικρατούν, […]

Με τη μαλακή, την πολύ μαλακή και την πάρα πολύ μαλακή γόμα θα προμηθεύσει τις ομάδες για τον αγώνα στο Μπακού η Pirelli. Η ιταλική εταιρεία, έχει να σκεφτεί κιόλας το γεγονός πως φέτος το γκραν πρι γίνεται δύο μήνες πιο νωρίς σε σχέση με πέρυσι, κάτι που σημαίνει πως οι θερμοκρασίες που θα επικρατούν, θα είναι πιο κρύες.

Μερικοί παράγοντες τους οποίους υπολόγισε η Pirelli προκειμένου να δώσει στις ομάδες τις τρεις γόμες, ήταν πως επειδή ο αγώνας διεξάγεται στους δρόμους της πόλης που περιβάλλεται από κτίρια, υπάρχουν πολλά σημεία με σκιά ή φώτα, οπότε η θερμοκρασία στο οδόστρωμα θα έχει διακυμάνσεις. Από εκεί και πέρα, στη μεγάλη ευθεία, με μήκος δύο χιλιομέτρων, τα ελαστικά χάνουν μεγάλο μέρος της θερμοκρασίας τους πριν το σημείο πέδησης.

Τέλος, πέρυσι, οι οδηγοί δυσκολεύτηκαν πολύ να ζεστάνουν τα ελαστικά τους. Από τη στιγμή που φέτος ο αγώνας γίνεται νωρίτερα, οι συνθήκες θα είναι ψυχρότερες, άρα το πρόβλημα θα οξυνθεί.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Μάριο Ιζόλα, σημείωσε σχετικά. «Το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν θα είναι διαφορετικό φέτος καθότι διεξάγεται δυο μήνες νωρίτερα. Οι καιρικές συνθήκες θα είναι διαφορετικές από πέρυσι όπου η θερμοκρασία στο οδόστρωμα ξεπέρασε τους 50 βαθμούς Κελσίου. Πέρυσι πρώτη χρονιά εφαρμογής των νέων κανονισμών για τα ελαστικά νιώσαμε ότι είχαμε κάνει μια συντηρητική επιλογή στις γόμες ελαστικών στο Αζερμπαϊτζάν καθότι η μέση γόμα δεν χρησιμοποιήθηκε. Οπότε φέτος είμαστε λίγο πιο επιθετικοί στις επιλογές μας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα και οι τρεις διαθέσιμες γόμες να αποτελέσουν επιλογή στον αγώνα ανάλογα με τη στρατηγική. Επίσης περιμένουμε καινοτόμες στρατηγικές όπως είδαμε στους δύο προηγούμενους αγώνες σε Μπαχρέιν και Κίνα».

Πηγή: Pirelli

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ