Η Ford στο Λε Μαν

Η Ford στο Λε Μαν

Στις 16 Ιουνίου θα αρχίσει ο 24ωρος αγώνας αντοχής στο Λε Μαν, που προσμετρά στο WEC. Η Ford, θα μετάσχει στην κατηγορία GTE Pro, παρατάσσοντας τέσσερα αυτοκίνητα και έχοντας ήδη δύο παρουσίες εκεί με το GT, στοχεύει σε μία ακόμα νίκη, όπως έκανε, άλλωστε, το 2016. Να σημειωθεί πως η Ford Chip Ganassi Racing κατέκτησε […]

Στις 16 Ιουνίου θα αρχίσει ο 24ωρος αγώνας αντοχής στο Λε Μαν, που προσμετρά στο WEC. Η Ford, θα μετάσχει στην κατηγορία GTE Pro, παρατάσσοντας τέσσερα αυτοκίνητα και έχοντας ήδη δύο παρουσίες εκεί με το GT, στοχεύει σε μία ακόμα νίκη, όπως έκανε, άλλωστε, το 2016. Να σημειωθεί πως η Ford Chip Ganassi Racing κατέκτησε και μια δεύτερη θέση πέρυσι.

Δηλώσεις για τον αγώνα, έκανε ο Μαρκ Ράσμπρουκ, παγκόσμιος διευθυντής της Ford Performance Motorsport, που είπε. «Είναι μεγάλη ικανοποίηση να βλέπουμε και τα τέσσερα αυτοκίνητα μαζί σαν μία ομάδα κάθε χρόνο στο Λε Μαν. Δείχνει την κλίμακα της παγκόσμιας προσπάθειας που ξεκινήσαμε το 2016 και συνεχίζουμε μέχρι σήμερα. Το Λε Μαν ήταν ανέκαθεν η υπέρτατη πρόκληση, αλλά φέτος ο πήχης έχει ανέβει ακόμα ψηλότερα, λόγω του ισχυρού ανταγωνισμού. Θα έχουμε απέναντί μας την αφρόκρεμα των Ferrari, Porsche, Aston Martin, Corvette και BMW και ανυπομονούμε. Άλλωστε, για αυτό αγωνιζόμαστε».

Από τη μεριά του ο Τσιπ Γκανάσι σημείωσε. «Το Λε Μαν είναι από τους αγώνες που σημειώνεις στο ημερολόγιό σου. Έχει τα πάντα. Πραγματοποιείται σε μία ιστορική πίστα στη Γαλλία, είναι αγώνας αντοχής και από τους θεαματικότερους στον κόσμο. Όταν κερδίσεις σε έναν αγώνα όπως το Λε Μαν, ξέρεις ότι έχεις καταφέρει κάτι. Συμμετέχουν πολλοί οδηγοί, πληρώματα και ο κατάλληλος κατασκευαστής. Ανυπομονώ να επιστρέψουμε και να διεκδικήσουμε μία ακόμα νίκη».

Τα τέσσερα πληρώματα της ομάδας στο Λε Μαν είναι τα εξής
Νο.66: Στέφαν Μίκε, Ολιβιέ Πλα, Μπίλι Τζόνσον
Νο.67: Τόνι Κάνααν, Άντι Πριόλ, Χάρι Τίνκνελ
Νο.68: Τζόι Χαντ, Σεμπαστιέν Μπουρντέ, Ντιρκ Μίλερ
Νο.69: Ράιαν Μπρίσκοου, Ρίτσαρντ Γουέστμπρουκ, Σκοτ Ντίξον

Πηγή: Ford

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ