Η Bentley Bentayga «έσπασε» το ρεκόρ στο Pikes Peak

Η Bentley Bentayga «έσπασε» το ρεκόρ στο Pikes Peak

Με επιτυχία στέφθηκε το εγχείρημα της Bentley με την Bentayga. Το ειδικά τροποποιημένο όχημα, κατάφερε να καταρρίψει το ρεκόρ ανάβασης στο Pikes Peak στην κατηγορία του και να γίνει το γρηγορότερο SUV παραγωγής. Ο Νεοζηλανδός Ράις Μάιλεν, που βρέθηκε πίσω από το τιμόνι, μπόρεσε να ολοκληρώσει τη διαδρομή σε 10:49.9, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ σχεδόν […]

Με επιτυχία στέφθηκε το εγχείρημα της Bentley με την Bentayga. Το ειδικά τροποποιημένο όχημα, κατάφερε να καταρρίψει το ρεκόρ ανάβασης στο Pikes Peak στην κατηγορία του και να γίνει το γρηγορότερο SUV παραγωγής. Ο Νεοζηλανδός Ράις Μάιλεν, που βρέθηκε πίσω από το τιμόνι, μπόρεσε να ολοκληρώσει τη διαδρομή σε 10:49.9, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ σχεδόν κατά δύο λεπτά.

Για να γίνει αυτή η επίδοση, δεν χρειάστηκαν να γίνουν πολλές αλλαγές στο αυτοκίνητο. Τα εμπρός καθίσματα αντικαταστάθηκαν από αγωνιστικά, τα πίσω αφαιρέθηκαν, ενώ προστέθηκε κλωβός ασφαλείας και σύστημα πυρόσβεσης.

Λίγο μετά την προσπάθειά του, ο Μάιλεν είπε. «Τι απίστευτο μηχάνημα. Το να πάρεις ένα πολυτελές SUV με ελάχιστες τροποποιήσεις και να είσαι σε θέση να το οδηγήσεις κάτω από 11 λεπτά, αποτελεί τεράστια διαθήκη στην εμφάνιση και το επίπεδο μηχανικής της Bentayga. Είχα μια σπουδαία διαδρομή, το αυτοκίνητο ανταποκρίθηκε παντού και μου έδωσε την αυτοπεποίθηση, προκειμένου να πιέσω σκληρά. Είμαι χαρούμενος που έκανα το ρεκόρ των SUV για την Bentley και για όλους όσους συμμετείχαν σε αυτό το πρότζεκτ».

Ειδική έκδοση Pikes Peak Bentayga

Προκειμένου να τιμήσει και να γιορτάσει το επίτευγμά της, η Bentley προχωρά στο λανσάρισμα της έκδοσης Pikes Peak Bentayga. Θα είναι διαθέσιμη για παραγγελίες από τον Αύγουστο και η παραγωγή θα περιοριστεί σε μόλις 10 μονάδες.

Το εξωτερικό είναι σε μαύρη Beluga ή Radium απόχρωση, με τις ζάντες 22 ιντσών να είναι και αυτές φινιρισμένες στους εν λόγω χρωματισμούς. Το πακέτο Black Specification αντικαθιστά το χρώμιο με μαύρο μεταλλικό, ενώ ο διαχωριστής ροής αέρα, οι μαρσπιέδες, ο διαχύτης και το πίσω σπόιλερ είναι από ανθρακόνημα. Όσον αφορά στα φτερά, εκεί υπάρχει ένα λεπτό μοτίβο Pikes Peak.

Εσωτερικά, υπάρχουν λεπτομέρειες Key Lime με δέρμα Beluga και χαρακτηριστικά Alcantara στα καθίσματα και τις πόρτες. Το τιμόνι και ο λεβιές έχουν επίσης διακοσμηθεί με Alcantara, ενώ η ταπετσαρία της οροφής είναι από ύφασμα Eliade. Το λογότυπο Pikes Peak, υπάρχει και στην καμπίνα.

Κάτω από το καπό, υπάρχει ο ίδιος κινητήρας με τον οποίο η Bentayga έσπασε το ρεκόρ στο Pikes Peak. Πρόκειται για τον 6λιτρο twin turbo W12, απόδοσης 600 ίππων με 900Nm ροπής, που συνεργάζεται με το 8τάχυτο ZF κιβώτιο. Το αυτοκίνητο διαθέτει μόνιμη 4κίνηση, ρυθμιζόμενη αερανάρτηση, 48V ενεργό σύστημα ακαμψίας, σύστημα εξάτμισης Bentayga Sports Exhaust και πακέτο Touring Specification.

Πηγή: Bentley

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ