GP Βρετανίας: Ντεμπούτο για τη σκληρή γόμα

GP Βρετανίας: Ντεμπούτο για τη σκληρή γόμα

Στην πίστα του Σίλβερστοουν στην Αγγλία συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, με την Pirelli να γνωστοποιεί τα ελαστικά και τις γόμες με τις οποίες θα προμηθεύσει τις ομάδες. Πρόκειται για τη μαλακή, τη μέση και τη σκληρή γόμα, με την τελευταία να χρησιμοποιείται φέτος για πρώτη φορά. Η πίστα στο […]

Στην πίστα του Σίλβερστοουν στην Αγγλία συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, με την Pirelli να γνωστοποιεί τα ελαστικά και τις γόμες με τις οποίες θα προμηθεύσει τις ομάδες. Πρόκειται για τη μαλακή, τη μέση και τη σκληρή γόμα, με την τελευταία να χρησιμοποιείται φέτος για πρώτη φορά.

Η πίστα στο Σίλβερστοουν είναι από τις πιο απαιτητικές του πρωταθλήματος, καθώς τα ελαστικά πιέζονται αρκετά στις μεγάλες και γρήγορες στροφές. Έχει τοποθετηθεί νέα άσφαλτος, κάτι που σημαίνει πως θα έχουν υψηλά επίπεδα πρόσφυσης, ενώ το πέλμα τους θα είναι μειωμένο κατά 0,4mm (όπως σε Ισπανία και Γαλλία) για να αποφευχθούν προβλήματα υπερθέρμανσης.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξουν από εκεί και πέρα, ομάδες και οδηγοί, είναι ο πάντα απρόβλεπτος βρετανικός καιρός.

Ο Μάριο Ιζόλα από τη μεριά του, επικεφαλής της Pirelli για τους αγώνες, σημείωσε. «Το Σίλβερστοουν αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τα ελαστικά, λόγω των πλευρικών φορτίων που μπορούν να φτάσουν τα 5g ή περισσότερα. Για αυτό, αποφασίσαμε να γίνει εδώ το ντεμπούτο της σκληρής γόμας, προκειμένου να αντεπεξέλθουμε σε μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της σεζόν. Με όλη την γκάμα να είναι ένα βήμα πιο μαλακές γόμες φέτος, στην ουσία πρόκειται για τις ίδιες με πέρυσι.

Η νέα άσφαλτος έχει αποτέλεσμα γρηγορότερους γύρους, όπως έχουμε δει ήδη από τις πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει από το πρόγραμμα GT, καθώς τα ελαστικά θα πιέζονται περισσότερο. Αυτός είναι ο λόγος που δεν έχουμε μαζί μας πιο μαλακές γόμες σε σχέση με πέρυσι. Αυτό γίνεται, όμως, δίχως να υπολογίζουμε τον διαβόητα απρόβλεπτο βρετανικό καιρό, που μπορεί να μας δώσει ηλιοφάνεια ή βροχή. Άρα, οι ομάδες θα πρέπει να είναι έτοιμες για τα πάντα».

Πηγή: Pirelli

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ