Mercedes Vision Urbanetic

Mercedes Vision Urbanetic

Η λύση της Mercedes για ένα άνετο μέλλον δίχως καθυστερήσεις και ρύπους.

Τη νέα της ιδέα παρουσιάζει η Mercedes, που με γνώμονα την αύξηση του πληθυσμού στα 10 δις το 2050 και με το 75% εξ αυτών να ζει στις μεγαλουπόλεις, αποκάλυψε το Vision Urbanetic. Είναι ένα concept όχημα κατασκευασμένο για το μέλλον. Μπορεί να μειώσει τους χρόνους άφιξης και να αποφύγει το μποτιλιάρισμα, πολύ απλά με πληροφορίες που συλλέγει. Για παράδειγμα, αν ένα πλήθος ανθρώπων έχουν κλείσει τον τον δρόμο για κάποιο λόγο, το αυτοκίνητο μπορεί να επιλέξει μια εναλλακτική πορεία και να φτάσει στον προορισμό του γρήγορα.

Το όχημα είναι αυτόνομο, ηλεκτρικό, με την ιδιαιτερότητα ενός flexible πατώματος. Μπορεί δηλαδή να αναδιαμορφώσει το πάτωμά του σε δύο επίπεδα, διευκολύνοντας τη φόρτωση, αλλά και τον χώρο μέσα στην καμπίνα, καθώς εκτός από ανθρώπους, μπορεί να μεταφέρει και φορτία. Φολοξενεί έως 12 επιβάτες, οκτώ καθήμενους, με τον χώρο εντός αυτού να είναι αρκετά μεγάλος (3,7 μέτρα με συνολικό μήκος οχήματος 5,14).

Η απουσία του οδηγού, σημαίνει αύξηση χωρητικότητας στην καμπίνα. Δεν υπάρχει τιμόνι, πεντάλ, ταμπλό. Όλο το κοκ-πιτ αποτελεί παρελθόν. Αντιθέτως, ο χώρος που έχει εξοικονομηθεί, χρησιμοποιείται για επιπλέον επιβάτες και περισσότερο φορτίο.

Το πίσω τμήμα θυμίζει κουκούλι. Οι επιβάτες κάθονται σε έναν προστατευμένο χώρο, απολαμβάνοντας την άνεση και την ιδιωτική τους ζωή και δεν είναι ορατοί από έξω. Το κεντρικό τμήμα της καμπίνας από την άλλη, φιλοξενεί τους τέσσερις όρθιους επιβάτες, που κάνουν μικρές, χρονικά, μετακινήσεις. Όσον αφορά στο εμπρός μέρος, προσφέρει μεγαλύτερη ορατότητα χάρη στα γυάλινα πάνελ, βοηθώντας για παράδειγμα τους τουρίστες, να παρατηρούν καλύτερα την πόλη.

Επιπροσθέτως, με την εξαίρεση των χρόνων φόρτισης και της συντήρησης, κάθε όχημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί 24 ώρες τη μέρα (κάτι που συνίσταται τη νύχτα για να αποφεύγονται οι καθυστερήσεις), 365 ημέρες τον χρόνο.

Για την ασφάλεια φροντίζουν πολλές κάμερες και αισθητήρες, που αλληλεπιδρούν με τα «αντικείμενα» που εισέρχονται στο πεδίο τους. Ενημερώνει, με διάφορους χρωματισμούς (εμπρός), τους πεζούς για την παρουσία του και πως τους έχει εντοπίσει. Αυτό γίνεται σε απόσταση από 30 έως δύο μέτρα.

Οι ψηφιακοί προβολείς LED, αλλάζουν απόχρωση και αυτό χρησιμεύει στο να παρατηρούν, πεζοί και ποδηλάτες πως το όχημα υπάρχει και πως κινείται. Ο τρόπος με τον οποίο, μάλιστα, γίνεται αυτό, είναι πρωτότυπος, καθώς η σκιά του «αντικειμένου», αντικατοπτρίζεται στο εμπρός μέρος του Vision Urbanetic. Συνολικά, 40 μέτρα δεσμίδων LED έχουν ενσωματωθεί στο αυτοκίνητο.

Τέλος, υπάρχουν premium υλικά στο εσωτερικό, όπως ξύλο και δέρμα, με ιδιαίτερες λεπτομέρειες της φίρμας σε θύρες και πλαίσια.

Πηγή: Mercedes

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ