Κυριαρχία Michelin και Μάρκεθ στο Μοτέγκι

Κυριαρχία Michelin και Μάρκεθ στο Μοτέγκι

Η εταιρεία ελαστικών παρείχε τις λύσεις στον αγώνα της Ιαπωνίας, με τον Ισπανό αναβάτη της Honda, να αναδεικνύεται παγκόσμιος πρωταθλητής στο MotoGP.

Συναρπαστικός ήταν ο αγώνας που έγινε στην πίστα του Μοτέγκι στην Ιαπωνία, στις 21 του μηνός. Εκεί όπου ο Μαρκ Μάρκεθ με Honda κέρδισε την κούρσα και αναδείχτηκε για έβδομη φορά παγκόσμιος πρωταθλητής, πέμπτη στο MotoGP και τρίτη συνεχή.

Η Michelin προμήθευσε τους αναβάτες και τις ομάδες με τα Power Slicks και Power Rain ελαστικά της, καθώς την Παρασκευή (19/10) έκανε την εμφάνισή της η βροχή. Οι οδηγοί, βελτίωσαν τις ικανότητές τους κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι οποίες άλλαξαν, πάντως, δύο ημέρες αργότερα.

Ο ουρανός ήταν καθαρός και η θερμοκρασία στην άσφαλτο άγγιξε τους 35 βαθμούς, που ήταν και η υψηλότερη του τριημέρου. Οι αναβάτες τοποθέτησαν τη μαλακή ή τη μεσαία γόμα των Power Slicks στον μπροστινό και πίσω τροχό, κάνοντας διάφορους συνδυασμούς, κάτι που σημαίνει πως τα ελαστικά ταιριάζουν σε όλους, ανεξάρτητα από τις συνθήκες.

Στον αγώνα, ο Μάρκεθ ξεκίνησε από την έκτη θέση, με τη μέση γόμα εμπρός. Ο Ισπανός βρέθηκε γρήγορα κοντά στις πρώτες θέσεις και δίπλα στους Αντρέα Ντοβιτσιόζο (Ducati) και Καλ Κράτσλοου (LCR Honda). Ο Ντοβιτσιόζο άρχισε τον αγώνα από την pole position και βρισκόταν επικεφαλής για 20 γύρους, προτού τον περάσει ο Μάρκεθ στον 21ο.

Οι δυο τους μονομάχησαν σκληρά για τη νίκη, με τον Ντοβιτσιόζο να έχει πτώση στον τελευταίο γύρο, αφού πίεσε αρκετά τη μοτοσικλέτα του. Νικητής αναδείχτηκε ο Μάρκεθ, που πανηγύρισε τον τίτλο, ενώ δεύτερος τερμάτισε ο Κράτσλοου. Τρίτος ήταν ο Άλεξ Ρινς (Team Suzuki Ecstar), με αυτό το αποτέλεσμα να αποτελεί την υψηλότερη θέση που έχει κατακτήσει στην κατηγορία Independent Rider, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι Βαλεντίνο Ρόσι (Movistar Yamaha MotoGP) και Αλβάρο Μπαουτίστα (Angel Nieto Team).

Επόμενος αγώνας, αυτός που γίνεται στην Αυστραλία, στο Φίλιπ Άιλαντ, στις 28 Οκτωβρίου.

Πηγή: Michelin

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ