Νίκη για Βινιάλες και Michelin στην Αυστραλία

Νίκη για Βινιάλες και Michelin στην Αυστραλία

Νικητής στον αγώνα του MotoGP Michelin Australian Motorcycle Grand Prix στο Φίλιπ Άιλαντ, αναδείχτηκε ο οδηγός της Yamaha.

Στο Φίλιπ Άιλαντ της Αυστραλίας δόθηκε η συνέχεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος του MotoGP, με τη Michelin να παρακολουθεί στην ουσία έναν δικό της αγώνα, καθώς αυτός ονομάζεται Michelin Australian Motorcycle Grand Prix. Καθόλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι, ενώ η θερμοκρασία ήταν χαμηλή. Η βροχή, από εκεί και πέρα, έκανε την εμφάνισή της την Παρασκευή, κάτι που ανάγκασε τους υπεύθυνους της εταιρείας ελαστικών, να προσπαθήσουν πολύ για να προμηθεύσουν τις ομάδες με τις κατάλληλες γόμες.

Λίγο πριν την εκκίνηση, από τους αναβάτες είχαν επιλεγεί τα τέσσερα από τα έξι διαθέσιμα μίγματα γομών. Ο pole man και παγκόσμιος πρωταθλητής, Μαρκ Μάρκεθ της Honda επέλεξε μεσαία γόμα εμπρός και σκληρή πίσω, ενώ ο Ντανίλο Πετρούτσι της Pramac, μαλακή και σκληρή αντίστοιχα. Αυτός, μάλιστα, έστριψε πρώτος στην πρώτη στροφή.

Από εκείνο το σημείο και μετά, άλλαξε πολλές φορές χέρια η κορυφή, με την πρώτη θέση να καταλήγει εν τέλει στον Μάβερικ Βινιάλες της Yamaha, που με αυτή τη νίκη, χάρισε την πρώτη στην εταιρεία μετά τον Ιούνιο του 2017.

Δεύτερος ήταν ο Αντρέα Ιανόνε με Suzuki, τρίτος ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο με Ducati, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι Άλβαρο Μπαουτίστα με Ducati και Άλεξ Ρινς με Suzuki.

Επόμενος αγώνας, αυτός που γίνεται στις 4 Νοεμβρίου στη Μαλαισία.

Πηγή: Michelin

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ