Με τις πιο μαλακές γόμες στο Άμπου Ντάμπι η Pirelli

Με τις πιο μαλακές γόμες στο Άμπου Ντάμπι η Pirelli

Η εταιρεία παρέχει στις ομάδες την πολύ μαλακή, την πάρα πολύ μαλακή και την εξαιρετικά μαλακή γόμα για το φινάλε του πρωταθλήματος της Formula 1.

Αυτή την Κυριακή διεξάγεται στο Άμπου Ντάμπι ο τελευταίος αγώνας της σεζόν στη Formula 1. Η Pirelli, προμηθεύτρια ελαστικών, παραδίδει στις ομάδες και τους οδηγούς την πολύ μαλακή, την πάρα πολύ μαλακή και την εξαιρετικά μαλακή γόμα και αξίζει να τονιστεί πως αυτή η φορά είναι η τελευταία που βλέπουμε το μοβ και το ροζ χρώμα στα ελαστικά, καθώς του χρόνου θα υπάρχουν μόνο τρία και πρόκειται για το λευκό, το κίτρινο και το κόκκινο.

Μετά το γκραν πρι θα διεξαχθούν κάποια τεστ, προκειμένου να δοκιμαστούν τα ελαστικά του 2019, αλλά και να βγουν τα πρώτα συμπεράσματα.

Σχετικά με τον αγώνα που ακολουθεί, τα ελαστικά είναι μια γόμα πιο μαλακά σε σχέση με πέρυσι, με την εξαιρετικά μαλακή να είναι δύο «βήματα» μαλακότερη από την πάρα πολύ μαλακή του 2017.

Η επιφάνεια του οδοστρώματος είναι λεία και δεν ταλαιπωρεί ιδιαίτερα τα ελαστικά και αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιούνται οι πιο μαλακές γόμες της γκάμας, συν το γεγονός που θέλει τον αγώνα να διεξάγεται απόγευμα προς βράδυ, άρα η θερμοκρασία στην πίστα θα είναι χαμηλότερη.

Η φορά που θα τρέχουν οι οδηγοί, είναι αντίθετη από αυτή των δεικτών του ρολογιού, κάτι που σημαίνει πως όλοι επικεντρώνονται στην πρόσφυση και την πέδηση και όχι στις πλευρικές δυνάμεις.

Τέλος, λόγω της μεγάλης ποικιλίας ταχύτητας και στροφών της πίστας, η ρύθμιση των αυτοκινήτων μπορεί να χαρακτηριστεί συμβιβαστική, με μεσαία επίπεδα κάθετης δύναμης.

Πηγή: Pirelli

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ