«Αυτοκίνητο της Χρονιάς» στην Ιαπωνία το Volvo XC40

«Αυτοκίνητο της Χρονιάς» στην Ιαπωνία το Volvo XC40

Η σουηδική εταιρεία έκανε το back-to-back, καθώς μετά το XC60 πέρυσι, το XC40 κέρδισε το βραβείο για το 2018 στην Ιαπωνία.

«Αυτοκίνητο της Χρονιάς» στην Ιαπωνία αναδείχτηκε το Volvo XC40 στην καθιερωμένη εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Τόκιο. Εξήντα δημοσιογράφοι, μεταξύ των οποίων 40 από τον έντυπο τύπο στην Ιαπωνία και πολλοί ειδικοί του χώρου παρευρέθηκαν στην πρωτεύουσα της χώρας προκειμένου να παρακολουθήσουν τη μάχη του τελικού νικητή με την Toyota Corolla Sport.

Αρχικά, το XC40 πέρασε μπροστά, αλλά στη συνέχεια, η Corolla κατάφερε να τεθεί επικεφαλής, πριν το σουηδικό μοντέλο μπορέσει εν τέλει να κερδίσει με 49 ψήφους διαφορά, 363 έναντι 314. Τρίτο ήταν το VW Polo με 197, τέταρτο το Toyota Crown με 170 και πέμπτο το Mitsubishi Eclipse Cross με 165.

Σε άλλες κατηγορίες, το Honda Clarity PHEV κέρδισε το βραβείο «Best Innovation», η BMW X2 το «Emotional» και το Daihatsu Tocot, εκείνου του «Small Mobility».

Η Toyota από τη μεριά της, μπορεί να έχασε το βραβείο του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς», αλλά κέρδισε το «Special Achievement» λόγω των νικών της στον 24ωρο αγώνα Λε Μαν και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι.

Το δεύτερο βραβείο «Special Achievement» δόθηκε στο Honda N-Van.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ