Στο Μουσείο μοντέρνας τέχνης το Fiat 500

Στο Μουσείο μοντέρνας τέχνης το Fiat 500

Το Fiat 500 F θα βρεθεί στη Νέα Υόρκη από τις αρχές Φεβρουαρίου, αποτελώντας μέρος της Έκθεσης «Η αξία του καλού Design».

Μέρος της Έκθεσης «Η αξία του καλού Design» θα αποτελέσει στο Μουσείο μοντέρνας τέχνης στη Νέα Υόρκη το Fiat 500 F. Η Έκθεση θα διαρκέσει από τις 10 Φεβρουαρίου έως τις 27 Μαρτίου 2019 και το αυτοκίνητο που θα μπορέσουν να δουν από κοντά οι επισκέπτες, είναι αυτό που παρήχθη από το 1965 έως το 1972.

Συνολικά, τέσσερα εκατομμύρια Fiat 500 πέρασαν τη γραμμή παραγωγής, με το μοντέλο να είναι προσιτό σε όλους, χάρη στην έξυπνη χρησιμοποίηση των υλικών και της αξιοπιστίας του.

Έχοντας μείνει στην ιστορία ως το «Πεντακοσαράκι», το Nuova 500 σχεδιάστηκε από τον Ντάντε Τζιακόζα και παρουσιάστηκε το 1957. Ο Τζιακόζα εντάχθηκε στη Fiat το 1927 και ήταν υπεύθυνος για μια σειρά σημαντικών μοντέλων κατά τη διάρκεια της 43χρονης καριέρας του. Το αυτοκίνητο ήταν συμπαγές, οικονομικό και πρακτικό και όπως προαναφέρθηκε, προοριζόταν για τις μάζες.

Παρά τον μικρό του όγκο, μπορούσε να φιλοξενήσει τέσσερις επιβάτες, οι οποίοι απολάμβαναν την υφασμάτινη αναδιπλούμενη οροφή μεταξύ άλλων, που αύξανε την αίσθηση ευρυχωρίας. Παράλληλα, μειωνόταν η χρήση μετάλλου, ενός υλικού που μεταπολεμικά, δεν υπήρχε σε μεγάλη επάρκεια.

Η επιτυχία του μοντέλου, επαναλήφθηκε με την παρουσίαση του νέου Fiat 500 το 2007.

Πηγή: Fiat

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ