Η ομάδα De Rooy στοχεύει στη νίκη στο ράλι Ντακάρ

Η ομάδα De Rooy στοχεύει στη νίκη στο ράλι Ντακάρ

Εφοδιάζεται με ελαστικά φορτηγών της Goodyear, τα οποία θα αντιμετωπίσουν την άμμο των ειδικών διαδρομών του Περού.

Με τέσσερα φορτηγά Iveco Powerstar, εφοδιαζόμενα με ελαστικά Off-road ORD της Goodyear μετέχει στο ράλι Ντακάρ η ομάδα De Rooy. Στοχεύει ξανά στην κατάκτηση της νίκης και τα ελαστικά που επιλέχτηκαν, είναι τα κατάλληλα για τον δύσκολο αυτό αγώνα, στον οποίο οι περισσότερες ειδικές διαδρομές διεξάγονται σε άμμο.

Τα ελαστικά που «φορούν» τα φορτηγά είναι τα Goodyear 375/90R22.5 Offroad ORD. Τα υποστηρικτικά φορτηγά service εφοδιάζονται με τα ελαστικά πολλαπλών χρήσεων Omnitrac της Goodyear.

Οδηγοί της ομάδας είναι οι Χεράρ ντε Ρόι, Φεντερίκο Βιγιάγκρα, Τον φαν Χένουχτεν και Μαουρίκ φαν ντεν Έουβελ.

Ο Ολλανδός Ντε Ρόι είναι δύο φορές νικητής του Ντακάρ και νικητής στον αγώνα Africa Eco Race του 2018. Ο Αργεντινός Βιγιάγκρα, που διεκδικούσε τη νίκη πέρυσι έως την προτελευταία ημέρα του αγώνα, θέλει να βρεθεί ξανά στις πρώτες θέσεις, ενώ ο Ολλανδός Φαν Χένουχτεν, κέρδισε πέρυσι τέσσερις ειδικές διαδρομές. Αυτοί οι τρεις, στοχεύουν σε μια θέση στο βάθρο, τη στιγμή που ο Φαν ντεν Έουβελ, ο τρίτος Ολλανδός της ομάδας, μαζί με έναν έμπειρο οδηγό που εντάχτηκε, υποστηρίζουν τους τρεις πρώτους, αν και εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

Ο αγώνας άρχισε στις 6 Ιανουαρίου από τη Λίμα και πραγματοποιείται αποκλειστικά στο Περού, καλύπτοντας 5.000 χιλιόμετρα. Περίπου το 70% των πάνω από 10 ειδικών διαδρομών του αγώνα, άνω των 3.000 χιλιομέτρων, διεξάγεται σε άμμο.

Η δοκιμασία ολοκληρώνεται στη Λίμα, στις 17 Ιανουαρίου.

Πηγή: Goodyear

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ