Nissan x OPUS concept camper

Nissan x OPUS concept camper

Το ντεμπούτο του έγινε στην Έκθεση Caravan, Camping και Motorhome στο NEC του Μπέρμιγχαμ, του Ηνωμένου Βασιλείου.

Nissan Energy και OPUS Campers ένωσαν τις δυνάμεις τους, κατασκευάζοντας ένα πρωτότυπο σύστημα κατασκήνωσης, το οποίο χρησιμοποιεί μπαταρίες που βρίσκονται στον δεύτερο κύκλο ζωής τους. Έτσι, μπορεί να προσφέρει ενεργειακή αυτονομία έως και μιας εβδομάδας.

Το πρωτότυπο Nissan x OPUS εφοδιάζεται με το Nissan Energy ROAM, ένα φορητό, αδιάβροχο πακέτο ισχύος. Έχει χωρητικότητα αποθήκευσης 700Wh, ισχύ εξόδου 1kW και οι κυψέλες ιόντων λιθίου της ROAM ανακτώνται από τα ηλεκτρικά οχήματα πρώτης γενιάς της Nissan, εξασφαλίζοντάς τους έναν δεύτερο κύκλο ζωής.

Παρέχει τροφοδοσία τόσο στο κύκλωμα των 230V όσο και σε αυτό των 12V και επιτρέπει στους κατασκηνωτές να παραμένουν διασυνδεδεμένοι και να απολαμβάνουν τις ανέσεις ενός σπιτιού, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να ταξιδέψουν σε απομακρυσμένες περιοχές. Επίσης, μπορεί να αφαιρεθεί από το τρέιλερ και να φορτιστεί μακριά από τον χώρο κατασκήνωσης, μέσω μιας οικιακής πρίζας 230V ή μέσω σύνδεσης με ένα ηλιακό πάνελ.

Τι είναι το Nissan x OPUS

Το AIR OPUS λανσαρίστηκε το 2017 και χρησιμοποιεί τεχνολογία AIR pole με ενσωματωμένο συμπιεστή, φουσκώνοντας το τροχόσπιτο μέσα σε περίπου 90 δευτερόλεπτα. Εντός αυτού, διατίθεται εξοπλισμός κουζίνας, καθιστικό/τραπεζαρία και υπνοδωμάτιο για έως και έξι άτομα. Με την πρίζα 230V, τροφοδοτούνται οικιακές συσκευές, ενώ ο εξοπλισμός εμπλουτίζεται με υποδοχές USB για φόρτιση smartphones ή άλλων συσκευών,  LED φωτισμό, 4G κινητό σημείο πρόσβασης WiFi για έως και 10 συσκευές, καθώς και ψηφιακό προβολέα με πτυσσόμενη οθόνη για προβολή βίντεο ή ταινιών. Επιπροσθέτως, διαθέτει φούρνο μικροκυμάτων 230V, δύο εστίες υγραερίου και ψυγείο. Εφοδιάζεται με ελαστικά εκτός δρόμου και ζάντες αλουμινίου και παρέχει χώρο για μεταφορά δύο ποδηλάτων και καγιάκ.

Πηγή: Nissan

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ