Ο… θεός, οδήγησε το πράσινο Fiesta του Λουκά

Ο… θεός, οδήγησε το πράσινο Fiesta του Λουκά

Μια διαφορετική ιστορία ενός πράσινου Ford Fiesta και του ιδιοκτήτη του, που το οδήγησαν ο ίδιος και ένας... θεός.

Ο Λουκάς είναι ο πρωταγωνιστής αυτής της όμορφης ιστορίας. Κάτοχος ενός πράσινου Ford Fiesta, κατασκευής 1981, το αγόρασε το 1999 έναντι του ποσού των 400.000 δραχμών. Εφοδιάζεται με έναν 4κύλινδρο κινητήρα 1.117κ.εκ., ισχύος 40 ίππων, που συνεργάζεται με ένα κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων.

Η ιστορία ξεκινάει ως εξής. Ο παππούς του Λουκά είχε στην κατοχή του ένα αυτοκίνητο και λίγο πριν φύγει από τη ζωή, είπε πως αυτό είτε θα περάσει στα χέρια του 10χρονου τότε Λουκά είτε με τα χρήματα από την πώλησή του, ο εγγονός θα αγόραζε το επόμενο αυτοκίνητό του.

Μια μέρα, πηγαίνοντας στο σχολείο, ο Λουκάς είδε σε μια μάντρα αυτοκινήτων ένα πράσινο Ford Fiesta, τρακαρισμένο από τη μια πλευρά και αποφάσισε να το αγοράσει και να το επαναφέρει στην αρχική του κατάσταση.

Έψαξε και βρήκε αυθεντικά ανταλλακτικά, με τις εξαιρέσεις να αφορούν τον δεξιό καθρέφτη, το φινιστρίνι του συνοδηγού, το στροφόμετρο και δύο διακόπτες στο ταμπλό (ο αριστερός για να ανοίγει το βεντιλατέρ του ψυγείου και ο δεξιός για έξτρα προβολείς ομίχλης). Οι ζάντες RS προέρχονται από την αγωνιστική ομάδα που προετοίμαζε τα Group2 Ford Fiesta της εποχής.

Μετά από τέσσερα χρόνια, ο «FiestakiasMarkone», όπως ήταν το όνομά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην προσπάθειά του να βρει ανταλλακτικά, έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Και έδωσε και μια υπόσχεση: «Το Fiesta μου δεν θα το οδηγήσει κανένας άλλος, μόνο εγώ και ο θεός»…

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των φίλων του να το οδηγήσουν, εκείνος απαντούσε συνεχώς αρνητικά, σε σημείο παρεξηγήσεως, μάλιστα, έως ότου έφτασε η στιγμή που θα καταπατούσε τον «όρκο» του, τηρώντας τον παράλληλα.

Πώς έγινε αυτό;

Με αφορμή την επίσκεψη του έξι φορές παγκόσμιου πρωταθλητή του WRC, Σεμπαστιέν Οζιέ, ο Λουκάς αποφάσισε να παραδώσει το τιμόνι στον… θεό του σπορ, επιβεβαιώνοντας την υπόσχεση που είχε δώσει κάποτε.

«Το Fiesta μου δεν θα το οδηγήσει κανένας άλλος, μόνο εγώ και ο θεός».

Πηγή: Ford

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ