Το μεγαλύτερο εξάρτημα που δημιουργήθηκε σε 3D εκτυπωτή, στο «Hoonitruck» του Κεν Μπλοκ

Το μεγαλύτερο εξάρτημα που δημιουργήθηκε σε 3D εκτυπωτή, στο «Hoonitruck» του Κεν Μπλοκ

Τοποθετήθηκε στον 3,5λιτρο V6 EcoBoost κινητήρα, ισχύος άνω των 900 ίππων.

Περισσότερους από 900 ίππους αποδίδει ο 3,5λιτρος V6 EcoBoost κινητήρας του «Hoonitruck» του Κεν Μπλοκ. Το αυτοκίνητο είναι ένα Ford 150 του 1977 και πρωταγωνιστεί στο νέο βίντεο του οδηγού, ο οποίος έχει μια ιδιαίτερη σχέση με την εταιρεία, καθώς το πρώτο του burn-out έγινε με ένα παρόμοιο όχημα.

Πέραν της απόδοσής του, ο κινητήρας, αλλά και το αυτοκίνητο, ξεχωρίζουν από το μεγαλύτερο μεταλλικό εξάρτημα από 3D εκτυπωτή που φτιάχτηκε ποτέ στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Οι μηχανικοί της Ford Performance στις ΗΠΑ, συνεργάστηκαν με μια ομάδα τεχνικών στο τμήμα έρευνας της Ford από την Ευρώπη. Οι δύο πλευρές εν συνεχεία, ένωσαν τις δυνάμεις τους με το Ινστιτούτο Προσθετικής Ψηφιακής Κατασκευής (Digital Additive Production) RWTH του Άαχεν, κατασκευάζοντας έναν αυλό εισαγωγής από αλουμίνιο, που παρέχει αέρα από τα turbo, στους κυλίνδρους του μοτέρ.

Η τρισδιάστατη εκτύπωση – ή αλλιώς η προσθετική κατασκευή, όπως αποκαλείται – αποτελεί μέθοδο κατασκευής χωρίς εργαλεία, που εξασφαλίζει ευελιξία στη σχεδίαση, εξοικονομώντας βάρος και παρέχοντας παράλληλα βελτιωμένη απόδοση.

Ο αυλός εισαγωγής ζυγίζει περίπου έξι κιλά και η διαδικασία παραγωγής του διήρκησε πέντε ημέρες.

«Νομίζω ότι η Ford έκανε εξαιρετική δουλειά. Αυτό είναι το αγαπημένο μου εξάρτημα στο «Hoonitruck». Δεν μπορείς να το κατασκευάσεις διαφορετικά», δήλωσε ο Μπλοκ.

Πηγή: Ford

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ