Η FCA Heritage παρουσίασε μερικά ξεχωριστά μοντέλα

Η FCA Heritage παρουσίασε μερικά ξεχωριστά μοντέλα

Τα αυτοκίνητα που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην ιστορία της αυτοκίνησης, παρουσιάστηκαν σε μια σειρά εκδηλώσεων.

Η FCA Heritage είναι ένα ειδικό τμήμα που διατηρεί και αναδεικνύει την κληρονομιά των Alfa Romeo, Fiat, Lancia και Abarth. Σε μια σειρά από εκδηλώσεις, παρουσιάστηκαν μερικά ξεχωριστά μοντέλα, όπως για παράδειγμα το Fiat 500. Έδωσε το «παρών» στο 34ο Festival Automobile International στο Παρίσι, διακρίθηκε με την παρουσία του, ενώ παράλληλα τιμήθηκε με το βραβείο «Prix d Hοnneur» ο «πατέρας» του σύγχρονου «500», σχεδιαστής Ρομπέρτο Τζιολίτο.

Πέραν του Fiat 500, το κοινό γνώρισε και μερικά πρωτότυπα μοντέλα, όπως το Trepiuno του 2004, τον προπομπό του σύγχρονου «500», καθώς και το Coupe Zagato του 2011.

Αναφορικά με την Abarth, το έμβλημα της εταιρείας κόσμησε με την παρουσία του το «Automotoretrο 2019» και κοσμεί την Expo Porte de Versailles στο Παρίσι με τα μοντέλα Alfa Romeo 750 Competizione (1955), Fiat Nuova 500 με το κιτ βελτίωσης Abarth «Record» (1958), Abarth 1000 Monoposto Record Classe G (1965) και Lancia Rally 037 (1982).

Το αυτοκίνητο του Ανιέλι

Στην Έκθεση Bremen Classic Motorshow, η FCA Heritage αποκάλυψε το Fiat 130 Familiare του 1972, αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε για τον Ουμπέρτο Ανιέλι, αδερφό του Τζιοβάνι, που διετέλεσε πρόεδρος της Fiat, αλλά και της Γιουβέντους.

Αυτό το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε από το Fiat Style Centre και κατασκευάστηκε στο χέρι από την Officine Introzzi. Βασίστηκε στην 4θυρη έκδοση του Fiat 130 και εφοδιάστηκε με έναν 6κύλινδρο κινητήρα διάταξης V, χωρητικότητας 3,2 λίτρων και ισχύος 165 ίππων. Μόλις τέσσερα αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν, όλα για μέλη της οικογένειας Ανιέλι.

Πηγή: FCA Heritage

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ