Βραβείο για την Alfa Romeo Tonale

Βραβείο για την Alfa Romeo Tonale

Το πρωτότυπο της ιταλικής εταιρείας κέρδισε το βραβείο Car Design Award 2019, λόγω του όμορφου σχεδιασμού του.

Το βραβείο Car Design Award 2019 κέρδισε η Alfa Romeo Tonale. Υπεύθυνος είναι ο Έλληνας σχεδιαστής Αλέξανδρος Λιώκης, που σχεδίασε ένα συμπαγές SUV με σπορ χαρακτήρα, χωρίς υπερβολές και περιττά στιλιστικά στοιχεία, που είναι αναγνωρίσιμο ως Alfa Romeo.

Η Tonale έχει σχεδιαστεί, έχοντας επίκεντρο τον οδηγό και αποτελεί το πρώτο μοντέλο της φίρμας που εισέρχεται στον χώρο της ηλεκτροκίνησης, χάρη στο plug-in υβριδικό της σύστημα.

Το μοντέλο δανείζεται μερικά στοιχεία από το παρελθόν, όπως τους τροχούς των 21 ιντσών με το χαρακτηριστικό τους σχέδιο, οι ρίζες του οποίου έχουν άμεση σχέση με τη δεκαετία του ’60, ενώ άλλα χαρακτηριστικά είναι οι γραμμές και τα στοιχεία από τις 33 Stradale και Disco Volante, όπως επίσης και άλλες λεπτομέρειες που μπορεί να διακρίνει κανείς στις SZ και Brera.

Ο θεσμός Car Design Awards δημιουργήθηκε το 1984 από το περιοδικό Auto&Design και φέτος, στην κατηγορία Concept Cars, η Tonale ήταν αυτή που το κέρδισε, επιβεβαιώνοντας την ανταπόκριση που είχε το πρωτότυπο στο κοινό και στους ειδικούς του χώρου.

Πηγή: Alfa Romeo

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ