Ανανέωση συνεργασίας FIA-FIVA

Ανανέωση συνεργασίας FIA-FIVA

Οι δύο ομοσπονδίες ανανέωσαν τη συνεργασία τους προκειμένου να διατηρηθεί η παράδοση των ιστορικών αυτοκινήτων.

Στις 26 Ιουνίου στο Παρίσι, ο πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ και ο ομόλογός του στη FIVA, Πατρίκ Ρολέ, υπέγραψαν την ανανέωση της συνεργασίας των δύο ομοσπονδιών, που έχει στόχο τη διατήρηση της παράδοσης των ιστορικών αυτοκινήτων.

Η νέα συμφωνία αντικαθιστά εκείνη του 1999 και με αυτή βελτιώνεται η συνεργασία και η δραστηριότητά τους σε διάφορα γεγονότα και εκδηλώσεις, χάρη και στην επανίδρυση της FIA-FIVA Relations Committee (RC).

Η RC θα ερευνήσει τυχόν προβλήματα που επηρεάζουν το κοινό συμφέρον, θα εφαρμόσει στρατηγικές για την επίλυσή τους και θα έχει σημαντικό ρόλο για τον χειρισμό άλλων θεμάτων, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Η FIVA (Fédération Internationale des Véhicles Anciens) δημιουργήθηκε το 1966 και σε αυτή μετέχουν 85 διεθνείς ομοσπονδίες και κλαμπ, με μέλη από 70 χώρες, εκπροσωπώντας 1,6 εκατομμύρια φίλους των ιστορικών αυτοκινήτων. Η FIVA αποτελεί έναν παγκόσμιο οργανισμό, που στόχο έχει τη διατήρηση της παράδοσης αυτών των οχημάτων, ενώ από τον Απρίλιο του 2017, αποτελεί μη κυβερνητικό εταίρο της UNESCO.

Πηγή: FIA

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ