Ευκολότερη φόρτιση

Ευκολότερη φόρτιση

Μια νέα τεχνολογία που βελτιώνει τη φόρτιση των ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων λανσάρει στην αγορά η BMW i. Το σύστημα ονομάζεται BMW Wireless Charging και διατίθεται κατά παραγγελία ως μακροχρόνια μίσθωση προαιρετικού εξοπλισμού για την BMW 530e iPerformance. Ανέπαφη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας Το σύστημα επιτρέπει τη φόρτιση, δίχως ο οδηγός να εμπλέκεται με καλώδια. […]

Μια νέα τεχνολογία που βελτιώνει τη φόρτιση των ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων λανσάρει στην αγορά η BMW i. Το σύστημα ονομάζεται BMW Wireless Charging και διατίθεται κατά παραγγελία ως μακροχρόνια μίσθωση προαιρετικού εξοπλισμού για την BMW 530e iPerformance.

Ανέπαφη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας

Το σύστημα επιτρέπει τη φόρτιση, δίχως ο οδηγός να εμπλέκεται με καλώδια. Παρκάρει το όχημά του πάνω από μια ειδική επιφάνεια και το μόνο που έχει να κάνει, είναι να περιμένει να φορτίσει το αυτοκίνητο.

Το προαιρετικό BMW Wireless Charging, αποτελείται από έναν σταθμό επαγωγικής φόρτισης και ονομάζεται GroundPad. Είναι τοποθετημένος στο έδαφος και το δεύτερο μέρος του αποτελείται από ένα εξάρτημα, που τοποθετείται στο κάτω μέρος του οχήματος. Αυτό το εξάρτημα ονομάζεται CarPad. Εν συνεχεία, το πρώτο παράγει ένα μαγνητικό πεδίο και το δεύτερο – σε απόσταση οκτώ εκατοστών – επάγει ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο φορτίζει την μπαταρία υψηλής τάσης.

Το σύστημα διαθέτει ισχύ φόρτισης 3,2 kW και επιτρέπει την πλήρη φόρτιση της BMW 530e iPerformance σε περίπου 3,5 ώρες.

Η διαδικασία φόρτισης ξεκινά μετά από απλή πίεση του μπουτόν Start/Stop. Αφού η μπαταρία φορτιστεί πλήρως, το σύστημα απενεργοποιείται αυτόματα. Μάλιστα, προκειμένου η φόρτιση να είναι αποδοτική και προπάντων σωστή, η επιτρεπτή απόκλιση ως προς τον διαμήκη άξονα είναι έως επτά εκατοστά και ως προς τον εγκάρσιο, έως 14.

Η παραγωγή του συστήματος θα ξεκινήσει τον Ιούλιο.

Πηγή: BMW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ