«Έξυπνο» μπουφάν από τη Ford

Στην κατασκευή ενός «έξυπνου» ρούχου προχώρησε η Ford, σε συνεργασία με τη Lumo, εξειδικευμένη σε ποδηλατικά ρούχα και την Tome, εξειδικευμένη σε λογισμικό πλοήγησης. Το μπουφάν, αφορά ποδηλάτες και με τις διάφορες τεχνολογίες με τις οποίες έχει εμπλουτιστεί, μπορεί να κάνει πιο ασφαλείς τις μετακινήσεις στην πόλη. Το εν λόγω ρούχο, διαθέτει μανίκια με φωτεινά […]

«Έξυπνο» μπουφάν από τη Ford | to10.gr

Στην κατασκευή ενός «έξυπνου» ρούχου προχώρησε η Ford, σε συνεργασία με τη Lumo, εξειδικευμένη σε ποδηλατικά ρούχα και την Tome, εξειδικευμένη σε λογισμικό πλοήγησης. Το μπουφάν, αφορά ποδηλάτες και με τις διάφορες τεχνολογίες με τις οποίες έχει εμπλουτιστεί, μπορεί να κάνει πιο ασφαλείς τις μετακινήσεις στην πόλη.

Το εν λόγω ρούχο, διαθέτει μανίκια με φωτεινά σήματα. Όταν ο αναβάτης προτίθεται να αλλάξει πορεία, τα μανίκια ανάβουν και προειδοποιούν τους οδηγούς αυτοκινήτων ή ακόμα και τους πεζούς. Διασυνδεδεμένο με smartphone, η εφαρμογή δημιουργεί, μάλιστα, μικροδονήσεις στο αντίστοιχο μανίκι, ώστε ο αναβάτης να γνωρίζει πού θα κατευθυνθεί, αποφεύγοντας πολυσύχναστους δρόμους ή διασταυρώσεις.

Κανείς ποδηλάτης δεν θα χρειαστεί να πάρει τα χέρια του από το τιμόνι και τα μάτια του από τον δρόμο. Ακουστικές και απτικές επιδράσεις, τους επιτρέπει να απαντήσουν σε κλήσεις ή να διαβάσουν μηνύματα, χρησιμοποιώντας χειρονομίες ή φωνητικές εντολές. Το μπουφάν επίσης, διαθέτει εσνωματωμένο φως που αναβοσβήνει κατά το φρενάρισμα, προειδοποιώντας τους οδηγούς ή τους άλλους ποδηλάτες.

Προς το παρόν, το «έξυπνο» μπουφάν, παραμένει σε πιλοτικό στάδιο.

Πηγή: Ford

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο