Mercedes Benz Unimog

Mercedes Benz Unimog

Τρία οχήματα δασοκομικής παρουσίασε η Mercedes, που μπορούν να βοηθήσουν τόσο τους ιδιώτες όσο και τους επαγγελματίες.

Το Unimog 529 και δύο εκδόσεις του Unimog 530 παρουσίασε η Mercedes. Τρία οχήματα με μεγάλες δυνατότητες, που είναι χρήσιμα στην υλοτομία, ακόμα και στην αποκομιδή των σκουπιδιών. Τα τρία οχήματα διαθέτουν πληθώρα δυνατοτήτων, αφού είναι ευέλικτα, μπορούν να προσαρμοστούν σε διάφορες καταστάσεις, ενώ αναπτύσσουν και ικανοποιητική ταχύτητα για το βάρος τους.

Μπορούν να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους και τις τέσσερις εποχές του έτους. Να διατηρήσουν για παράδειγμα καθαρά τα μονοπάτια την άνοιξη, να διατηρήσουν πράσινες τις δασικές εκτάσεις το καλοκαίρι, να κόψουν κορμούς και κλαδιά το φθινόπωρο, αλλά και να καθαρίσουν τους δρόμους από το χιόνι τον χειμώνα.

Το βοηθητικό σύστημα διεύθυνσης του πίσω άξονα, μπορεί να μειώσει τον κύκλο περιστροφής κατά 20%, ενώ με τις ταχύτητες έως των 80 χ.α.ω., μπορούν να φτάσουν στον προορισμό τους γρηγορότερα.

Unimog U 529

Συνδυάζεται με ένα ρυμουλκούμενο διπλού άξονα. Το μικρό για τα δεδομένα μεταξόνιο των 3.350mm, σε συνδυασμό με τη μεγάλη ακτίνα στροφής του τιμονιού, κάνει το όχημα ευέλικτο, ενώ με την ταχύτητα έως των 80 χ.α.ω. που αναπτύσσει, μειώνει τους χρόνους. Η ισχύς του κινητήρα είναι 290 ίπποι (αυτό αντιπροσωπεύει το 29) και πληροί τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων αυτού του είδους των οχημάτων, καθώς εφοδιάζεται και με ειδικό φίλτρο σωματιδίων.

Αναλόγως με την περιεκτικότητα του υλικού σε υγρασία, το ειδικό σύστημα συμπίεσης στο ρυμουλκούμενο, αυξάνει την ικανότητα φόρτωσης έως και 60%. Το χαμηλό κέντρο βάρους, εξασφαλίζει σταθερότητα, ενώ η δυνατότητα του U 529 να φορτώνει υλικά, ακόμα και σε κλίσεις, το κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερο.

Τα ελαστικά που «φορά» είναι 495 / 70R24, υψηλής αντοχής με AS (πέλμα γεωργικού ελκυστήρα). Το Control Plus από εκεί και πέρα, που ελέγχεται μέσα από την καμπίνα, επιτρέπει την αυξομείωση της πίεσης των ελαστικών, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη πρόσφυση σε βρεγμένα και λασπώδη εδάφη, δίχως να ταλαιπωρούνται και να φθείρονται τα ελαστικά. Όταν «πατήσει» ξανά άσφαλτο, η πίεση αυξάνεται και λειτουργεί στο μέγιστο βαθμό.

Unimog U 530 L

Έχει μακρύ μεταξόνιο, 3.900mm και είναι εξοπλισμένο με ξυλοκοπτικό. Το όχημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κηπουρική, την αποκομιδή των απορριμάτων, αλλά και στη φόρτωση άλλων υλικών. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα χρήσης ρυμουλκούμενου χωρίς περιορισμούς.

Όλα τα εξαρτήματά του συνδυάζονται άριστα και με την 4κίνηση, το power take-off και την υδραυλική, ο χώρος των 15 κυβικών μέτρων, γεμίζει εύκολα και γρήγορα. Με το ρυμουλκούμενο, ο χώρος αυξάνεται στα 55. Το κοπτικό έχει στόμιο πλάτους 340mm και μπορεί να επεξεργαστεί κορμούς διαμέτρου έως και 300mm.

Με το που συρθεί το κομμένο τμήμα του κορμού στο πίσω μέρος, το καλώδιο του βαρούλκου παρέχει εύρος λειτουργίας 250° και είναι τηλεχειριζόμενο. Το μήκος των καλωδίων φτάνει τα 60 μέτρα και έχοντας διάμετρο 12mm, προσφέρει πολλές λύσεις.

Unimog U 530

Εφοδιάζεται με τον κινητήρα OM 936 των 7,7 λίτρων, ισχύος 299 ίππων. Το μεταξόνιό του έχει μήκος 3.350mm, εξασφαλίζοντας μεγάλη ευελιξία κατά την πορεία στο δάσος και τους ελιγμούς που θα πρέπει να κάνει. Μάλιστα, ο κλαδοτεμαχιστής δεν δυσκολεύει το όχημα σε τέτοιες καταστάσεις.

Η καμπίνα είναι ρυθμιζόμενη για το ύψος και χάρη στις ευρείες γυάλινες επιφάνειες, ωφελεί τον οδηγό, βοηθώντας τον να έχει μεγάλη ορατότητα.

Μπορεί να επεξεργάζεται κορμούς με διάμετρο έως 56cm και αρκετούς ταυτόχρονα, δίχως δυσκολία. Ο υδραυλικός γερανός μεταφέρει τον κορμό στο στόμιο του κόπτη και το έργο ολοκληρώνεται γρήγορα.

Ακόμα και οι μεγαλύτεροι κορμοί, τεμαχίζονται σε μικρό χρονικό διάστημα και η μέγιστη ταχύτητα του οχήματος (80 χ.α.ω.) επιτρέπει στον οδηγό να κινείται γρήγορα. Η καμπίνα παρέχει εξαιρετική ορατότητα, αλλά και ηχομόνωση.

Πηγή: Mercedes

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ