Αναπροσαρμογή προβλέψεων για το BMW Group

Αναπροσαρμογή προβλέψεων για το BMW Group

Το BMW Group προχωρά σε αναπροσαρμογή των προβλέψεων για το τρέχον οικονομικό έτος.

Σε αναπροσαρμογή των προβλέψεων για το τρέχον οικονομικό έτος προχωρά το BMW Group, με την εταιρεία να έχει προβλέψει πως το 2018 θα είναι μια χρονιά προκλήσεων, λόγω των επιπλέον προκαταβολικών επενδύσεων ύψους περίπου ενός δις ευρώ για project μελλοντικής μετακίνησης και λόγω συναλλαγματικών αντιξοοτήτων, άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ σε σχέση με το 2017.

Η αναθεώρηση οφείλεται κυρίως στους παρακάτω παράγοντες:

-Υπήρξε συμμόρφωση του Group στις απαιτήσεις του WLTP. Αυτό είχε ως συνέπεια σε μια διαστρέβλωση σε πολλές αγορές της Ευρώπης και στον έντονο και απροσδόκητο ανταγωνισμό.

-Τα αυξημένα μέτρα καλής θέλησης και εγγυήσεων οδηγούν σε υψηλότερες προσθήκες στις αντίστοιχες προβλέψεις του τομέα των αυτοκινήτων.

-Οι εμπορικές διενέξεις επηρεάζουν σοβαρά την κατάσταση. Υπάρχει μικρότερη ζήτηση πέραν του αναμενομένου και οδηγούν σε τιμολογιακή πίεση.

Ως εκ τούτου, το BMW Group αναπροσαρμόζει τις προβλέψεις του για το 2018 ως εξής:

-Τα έσοδα προβλέπονται ελαφρώς μικρότερα

-Το EBIT (κέρδη προ φόρων και τόκων) προβλέπεται τουλάχιστον στο 7%, με την πρόβλεψη να έκανε λόγο για 8-10%

-Τα κέρδη προ φόρων αναμένεται να παρουσιάσουν μικρή πτώση συγκριτικά με τα περσινά και πιθανές θετικές επιδράσεις από ρυθμιστικές εγκρίσεις και το κλείσιμο της προγραμματισμένης κοινοπραξίας υπηρεσιών μετακίνησης το 2018 δεν αντανακλώνται ακόμα

Οι παραπάνω παράγοντες θα έχουν σημαντική επίδραση στα κέρδη προ φόρων και στο περιθώριο ΕΒΙΤ, στο τρίτο και τέταρτο τρίμηνο.

Πηγή: BMW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ