Ένα μέλλον χωρίς φωτεινούς σηματοδότες

Ένα μέλλον χωρίς φωτεινούς σηματοδότες

Η Ford οραματίζεται ένα μέλλον δίχως φωτεινούς σηματοδότες, όπου τα αυτοκίνητα δεν θα χρειάζονται να σταματούν στις διασταυρώσεις.

Ένα μέλλον χωρίς φωτεινούς σηματοδότες οραματίζεται η Ford, όπου τα αυτοκίνητα δεν θα είναι αναγκασμένα να σταματούν στις διασταυρώσεις, αλλά θα προσαρμόζουν την ταχύτητά τους, όπως οι άνθρωποι μέσα στο πλήθος.

Η τεχνολογία Intersection Priority Management (IPM) δοκιμάζεται αυτές τις ημέρες στο Μίλτον Κέινς της Αγγλίας μέσω του προγράμματος UK Autodrive που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση και στόχο έχει την οδήγηση και την άφιξη στον προορισμό, δίχως περιττές στάσεις, όπως είναι για παράδειγμα οι φωτεινοί σηματοδότες.

Ως εκ τούτου, θα εξοικονομείται χρόνος, αλλά και καύσιμο, καθώς οι οδηγοί δεν θα φρενάρουν, ούτε θα επιταχύνουν, αφού θα διατηρούν μια σταθερή ταχύτητα. Να σημειωθεί πως κάθε χρόνο, οι οδηγοί περνούν 48 ώρες περιμένοντας στα φανάρια, ενώ το άχγος που δημιουργείται, ευθύνεται για το 60% των τροχαίων ατυχημάτων.

Η παραπάνω τεχνολογία χρησιμοποιεί επικοινωνίες V2V συντονισμό με άλλα οχήματα και προτείνει τις καλύτερες ταχύτητες, δίχως να χρειαστεί να σταματήσουν.  Στις δοκιμές υπάρχουν οδηγοί πίσω από το τιμόνι, αλλά με την τεχνολογία αυτή, επωφελημένα θα βγουν και τα αυτόνομα οχήματα.

Από εκεί και πέρα, μεταξύ των τεχνολογιών που τεστάρονται, είναι η Intersection Collision Warning που προειδοποιεί τους οδηγούς για άλλο όχημα όταν πλησιάζουν σε διασταύρωση, η Green Light Optimal Speed Advisory (GLOSA), που τους βοηθά να συγχρονίζονται με τα φανάρια και να αποφεύγουν το κόκκινο, το Collaborative Parking, που ενημερώνει για τους διαθέσιμους χώρους πάρκινγκ και το Emergency Vehicle Warning, το οποίο πληροφορεί τους οδηγούς για τη θέση και την απόσταση ενός οχήματος έκτακτης ανάγκης που πλησιάζει.

Πηγή: Ford

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ