Γραφένιο στα αυτοκίνητα της Ford

Γραφένιο στα αυτοκίνητα της Ford

Για πρώτη φορά στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει το ανθεκτικό υλικό, κάτω από τα καπό των οχημάτων της.

Η Ford ανακοίνωσε τη χρήση γραφενίου κάτω από τα καπό των οχημάτων της. Αυτό θα γίνει για πρώτη φορά στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας γενικότερα και πρόκειται για ένα νέο, ανθεκτικό υλικό, διδιάστατου νανοϋλικού για την ακρίβεια.

Μάλιστα, το γραφένιο έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των κατασκευαστών μέσω εφαρμογών, όπως είναι οι βαφές και οι μπαταρίες μεταξύ άλλων.

Είναι 200 φορές ισχυρότερο από το ατσάλι και από τα πιο επαγωγικά υλικά σε όλο τον κόσμο. Προσφέρει εξαιρετική ηχομόνωση, είναι λεπτό και εύκαμπτο. Σε συνεργασία με τις Eagle Industries και XG Sciences, η Ford βρήκε τρόπο να το χρησιμοποιεί σε μικρές ποσότητες στα καλύμματα των μπεκ, των αντλιών και στα πρόσθια καλύμματα του κινητήρα.

Με την ανάμιξή του με αφρώδη συστατικά, έχει παρατηρηθεί μείωση θορύβου κατά 17%, βελτίωση των μηχανικών ιδιοτήτων κατά 20% και θερμικής αντοχής κατά 30%.

Το γραφένιο αναμένεται να εισέλθει στην παραγωγή έως το τέλος της χρονιάς και θα χρησιμοποιηθεί σε διάφορα εξαρτήματα των Ford F-150 και Mustang αρχικά, ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν κι άλλα μοντέλα.

Πηγή: Ford

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ