BMW Group, Northvolt και Umicore ενώνουν τις δυνάμεις τους

BMW Group, Northvolt και Umicore ενώνουν τις δυνάμεις τους

Οι τρεις εταιρείες δημιούργησαν μια κοινοπραξία για την ανάπτυξη μιας βιώσιμης αλυσίδας αξιών για τις κυψέλες μπαταριών των ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων.

BMW Group, Northvolt και Umicore προχώρησαν στη σύσταση μιας βιώσιμης αλυσίδας αξιών για τις κυψέλες μπαταριών των ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων στην Ευρώπη. Στόχος, η συλλογή εμπειριών και τεχνογνωσίας της χημικής σύστασης και εξέλιξης των κυψελών, μέχρι την παραγωγή και την ανακύκλωσή τους.

Με αυτόν τον τρόπο, ο κύκλος τους θα είναι κλειστός και θα ξεκινά από τη σχεδίαση της ανακυκλώσιμης κυψέλης έως τη διαδικασία παραγωγής της κυρίως με ανανεώσιμη ενέργεια. Όταν, από εκεί και πέρα, η μπαταρία χρησιμοποιηθεί και φτάσει στο τέλος της ζωής της, η κυψέλη θα ανακυκλώνεται από πρώτες επαναχρησιμοποιούμενες ύλες και θα χρησιμοποιείται εκ νέου.

Η Northvolt επικεντρώνεται στη βιώσιμη παραγωγή. Η BMW εξελίσσει τις δικές της κυψέλες, ενώ η Umicore εξελίσσει και παράγει ενεργά υλικά για κυψέλες μπαταρίας και ανακύκλωση πόρων. Ακόμα ένας στόχος είναι, ώστε με τη συνεργασία των τριών εταιρειών, να μειωθεί το αποτύπωμα των κυψελών σε άνθρακα για ένα καθαρότερο περιβάλλον, πόσο μάλλον αυτή την εποχή, που η κινητικότητα αλλάζει σελίδα και οδηγείται στην ηλεκτρική.

Θα προηγηθούν διάφορες δοκιμές σε εργοστάσια και εργαστήρια ώστε η παραγωγή των κυψελών να εκβιομηχανιστεί και αξίζει να τονιστεί πως όλη η ηλεκτρική ενέργεια για τη μελλοντική παραγωγή των κυψελών, προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές.

Το project αφορά την έξυπνη αποσυναρμολόγηση των μπαταριών, την επαναχρησιμοποίηση των κυψελών και την ανατροφοδότηση των ανακυκλωμένων υλών στην παραγωγή ενεργών υλικών. Η Northvolt από την πλευρά της, παρέχει το τελικό στοιχείο για την παραγωγή των μπαταριών που θα χρησιμοποιούνται για την ηλεκτροκίνηση, με το τρίπτυχο των εταιρειών να στοχεύει σε μείωση των εκπομπών του άνθρακα, όπως προαναφέρθηκε.

Πηγή: BMW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ