Πιο ασφαλές από ποτέ το νέο Focus

Το ατσάλι βορίου αυξάνει την ασφάλεια στο νέο Ford Focus, με το αποτέλεσμα να είναι η συγκομιδή πέντε αστέρων στα crash-tests του Euro NCAP.

Πιο ασφαλές από ποτέ το νέο Focus | to10.gr

Με πέντε αστέρια στα crash-tests του Euro NCAP βαθμολογήθηκε το νέο Ford Focus και μεταξύ άλλων, σε αυτό οφείλεται η χρήση ατσαλιού βορίου στον κλωβό ασφαλείας του οχήματος.

Ως εκ τούτου, οι πιθανότητες επιβίωσης σε μια σφοδρή σύγκρουση αυξάνονται σε μεγάλο βαθμό, ενώ παράλληλα, το υλικό αυτό, το οποίο παλαιότερα χρησιμοποιείτο στις πανοπλίες και αργότερα, στους ουρανοξύστες, αυξάνει την αντοχή του Focus κατά 40% σε μετωπικές συγκρούσεις.

Διαμορφωμένα τμήματα ατσαλιού σε θερμοκρασίες 930° C, ξεφορτώνονται από ρομπότ σε μια υδραυλική πρέσα, που η δύναμη σύσφιξής της ανέρχεται στους 1.150 τόνους.

Στη συνέχεια, μορφοποιούνται και ψύχονται μέσα σε μόλις τρία δευτερόλεπτα, με το ατσάλι βορίου να είναι τόσο ισχυρό μέχρι αυτό το σημείο, ώστε να χρησιμοποιείται δέσμη από λέιζερ, θερμότερη από λάβα, προκειμένου να διαμορφώσει με ακρίβεια το σχήμα κάθε εξαρτήματος.

Πηγή: Ford

«
»
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο