Η Alfa Romeo αποκαλύπτει τα μυστικά των Giulia και Stelvio

Η Alfa Romeo αποκαλύπτει τα μυστικά των Giulia και Stelvio

Στο κέντρο δοκιμών της εταιρείας στο Μπαλόκο, εξελίσσονται και τεστάρονται μερικά από τα συστήματα που εξοπλίζουν τα δύο μοντέλα.

Προκειμένου να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή οδηγική απόλαυση στον οδηγό, παρέχοντάς του παράλληλα την απαραίτητη ασφάλεια, η Alfa Romeo τεστάρει πολλά από τα συστήματα των νέων Giulia και Stelvio στο κέντρο δοκιμών στο Μπαλόκο.

Το σύστημα διεύθυνσης, το κιβώτιο, τα φρένα και άλλα πολλά, δοκιμάζονται στο κέντρο της εταιρείας, με απώτερο στόχο την παράδοση αξιόπιστων οχημάτων στους πελάτες.

Γύρω από την ειδικά σχεδιασμένη εμπρός και πίσω ανάρτηση Alfa Link, υπάρχουν κάποια «συστατικά» που κάνουν πιο ασφαλή τα δύο οχήματα και μερικά αυτά είναι:

Σύστημα τετρακίνησης Q4 και το διαφορικό Q2

Παρέχει όλα τα πλεονεκτήματα ενός συστήματος 4κίνησης, προσφέροντας παράλληλα καλή οικονομία καυσίμου και άμεση απόκριση. Μπορεί να συνδυαστεί με το μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Q2, που είναι διαθέσιμο και στις 2κίνητες εκδόσεις. Εξασφαλίζει μέγιστη πρόσφυση, σταθερότητα και συμβάλλει στην ενεργητική ασφάλεια. Παράλληλα, τα δύο συστήματα μειώνουν το συνολικό βάρος του οχήματος, αφού διαθέτουν μικρότερη μάζα.

Σύστημα πέδησης IBS (Integrated Brake System)

Είναι ηλεκτρομηχανικό με άμεση απόκριση και ως αποτέλεσμα, οι αποστάσεις ακινητοποίησης μειώνονται, όπως μειώνεται και το συνολικό βάρος των αυτοκινήτων. Προαιρετικά, στις εκδόσεις Quadrifoglio, συνδυάζεται με κεραμικούς δίσκους για μεγαλύτερη αντοχή και λιγότερο βάρος.

Alfa Active Torque Vectoring

Η ροπή κατανέμεται ιδανικά σε κάθε τροχό ξεχωριστά, χάρη στη χρήση δύο συμπλεκτών στο πίσω διαφορικό. Τα αυτοκίνητα έτσι, γίνονται πιο σταθερά και αποτρέπεται η χρήση του συστήματος ελέγχου σταθερότητας, ακόμα και όταν το όχημα κινείται σε πολύ γρήγορους ρυθμούς. Ελέγχεται από το κεντρικό σύστημα και κάνει το αυτοκίνητο προβλέψιμο και φιλικό.

Σε συνδυασμό με τη χρησιμοποίηση ελαφρών υλικών, όπως ο άξονας μετάδοσης από ανθρακόνημα, η κατανομή βάρους 50:50 και τους κινητήρες, τα δύο μοντέλα παρέχουν ασφάλεια, ενώ προσφέρουν έντονες συγκινήσεις στον οδηγό. Σε αυτό συμβάλλουν και οι προμηθευτές όπως η Sparco και η Pirelli, που έχουν μεγάλη παράδοση στους αγώνες και συνεργάζονται με την Alfa Romeo.

Πηγή: Alfa Romeo

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ