Η ανασκόπηση της Dunlop για το 2018

Η ανασκόπηση της Dunlop για το 2018

Η εταιρεία σημείωσε πολλές επιτυχίες το έτος που φεύγει σε μερικές ημέρες και έκανε τον απολογισμό της.

Τον απολογισμό της για το 2018 έκανε η Dunlop, η οποία συνέχισε να δίνει έμφαση στους αγώνες αντοχής, καταφέρνοντας να επεκτείνει το νικηφόρο σερί της στους ευρωπαϊκούς αγώνες Λε Μαν. Η G-Drive Racing κατέκτησε τον τίτλο στην κατηγορία LMP2 με έναν γύρο διαφορά, κάτι που σημαίνει πως πρόκειται για τη 10η συνεχόμενη φορά που αυτός κατακτάται με ελαστικά της Dunlop.

Στους απαιτητικούς αυτούς αγώνες, οι ομάδες που συνεργάζονταν με την εταιρεία, κατέκτησαν τις τέσσερις από τις έξι νίκες. Στον 24ωρο αγώνα Λε Μαν, την πρώτη θέση κατέκτησε η Signatech Alpine. Αυτή ήταν η όγδοη αλλεπάλληλη φορά που η Dunlop επικράτησε στην κατηγορία LMP2.

Επιτυχία σημειώθηκε και στην κατηγορία GT3, εκεί όπου η Porsche 911 GT3 R της ομάδας Frikadelli, εξοπλισμένη με ελαστικά της Dunlop, επικράτησε δύο φορές στο Νίρμπουργκρινγκ. Αυτές οι δύο νίκες ήταν σημαντικές, καθώς το 2018 συμπληρώθηκαν 70 χρόνια από την ίδρυση της Porsche και 130 για την Dunlop.

Αναφορικά με τους αγώνες μοτοσικλετών, ελαστικά της εταιρείας χρησιμοποιήθηκαν καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας του αγώνα στο Isle of Man TT, με την επικράτηση του Πίτερ Χίκμαν στον Senior TT να ξεχωρίζει. Ο Χίκμαν σημείωσε την καλύτερη επίδοση με μέσο όρο 217 χ.α.ω., εξασφαλίζοντας τη 13η συνεχόμενη νίκη μοτοσικλέτας με ελαστικά Dunlop στον αγώνα Senior TT.

Από εκεί και πέρα, στους εκτός δρόμου αγώνες, η Dunlop πανηγύρισε νίκες στο πρωτάθλημα MXGP, με τον Κλεμέντ Ντεσάλ να κερδίζει στη Ρωσία και την Κιάρα Φοντανέσι να πανηγυρίζει τον πέμπτο τίτλο της. Όσον αφορά στον Έλι Τόματς, κέρδισε το μπόνους του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, καθώς αναδείχτηκε νικητής στους τρεις αγώνες του Monster Energy Cup Supercross του Λας Βέγκας.

Πηγή: Dunlop

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ