FCEV Vision 2030

FCEV Vision 2030

Με αυτό το πρόγραμμα, ο Όμιλος Hyundai δεσμεύεται για την επιτάχυνση της εξέλιξης της κίνησης με κυψέλες υδρογόνου.

Στην ανακοίνωση πως θα επιταχυνθούν οι εξελίξεις για την ανάπτυξη των κυψελών υδρογόνου προχώρησε ο Όμιλος Hyundai. Σκοπός, η παραγωγή 700.000 τέτοιων συστημάτων ετησίως το 2030, κάτι το οποίο θα έχει επίπτωση σε πολλούς τομείς κινητικότητας, όπως είναι επιβατικά οχήματα, drones, γεννήτριες και μπαταρίες μεταξύ άλλων.

Με το πρόγραμμα FCEV Vision 2030, η νοτιοκορεταική εταιρεία επενδύει πολλά χρήματα, οι θέσεις εργασίας που θα καλυφθούν αγγίζουν τις 51.000, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση εναλλακτικών καυσίμων, που στην εν λόγω περίπτωση, αφορά τις κυψέλες υδρογόνου.

Με τη δεύτερη μονάδα παραγωγής για αυτόν τον σκοπό, τα συστήματα θα αυξηθούν από τις 3.000 ετησίως που παράγονται σήμερα, στις 40.000 το 2022, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το Nexo, μοντέλο το οποίο κινείται με κυψέλες καυσίμου, θα μπορέσει να εξελιχθεί και να ανανεωθεί, καθώς προγραμματίζεται να εφοδιαστεί με πιο προηγμένο σύστημα από το υπάρχον.

Η τεχνολογία αφορά τον συνδυασμό υδρογόνου και οξυγόνου, που παράγουν ηλεκτρισμό. Δίχως καύση, το σύστημα εκπέμπει μόνο νερό ως υποπροϊόν, ενώ παράλληλα καθαρίζει τον μολυσμένο αέρα, καθιστώντας το την απόλυτη πηγή καθαρής ενέργειας.

Με αυτές τις ενέργειες, το κόστος μεταφοράς και κίνησης μειώνεται κατά 10% παγκοσμίως και αυτό αφορά όλα τα οχήματα, ενώ μελέτη έχει δείξει πως το 2030, θα απαιτούνται 5,5-6,5 εκατομμύρια συστήματα κυψελών καυσίμου προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες.

Πηγή: Hyundai

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ