Υψηλή βαθμολογία για τα μοντέλα BMW σχετικά με τις εκπομπές ρύπων

Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν κάτω από πραγματικές συνθήκες, από τη γερμανική Λέσχη Αυτοκινήτου, ADAC.

Υψηλή βαθμολογία για τα μοντέλα BMW σχετικά με τις εκπομπές ρύπων | to10.gr

Πολύ υψηλή βαθμολογία συγκέντρωσαν τα μοντέλα της BMW που υποβλήθηκαν σε τεστ πραγματικών συνθηκών για τις εκπομπές ρύπων από τη γερμανική Λέσχη Αυτοκινήτου, ADAC. Τα μοντέλα που ξεχώρισαν ήταν οι BMW 520 d Touring (εκπομπές CO 2 στο μικτό κύκλο: 125-123 g / km), BMW 218 d Active Tourer Steptronic (εκπομπές CO 2 στο μικτό κύκλο: 119 g / km) και BMW X 1 sDrive 18 d Steptronic (εκπομπές CO 2 στο μικτό κύκλο: 121 g / km).

Τα τρία μοντέλα βαθμολογήθηκαν με το σκορ 50, κάτι που σημαίνει πως ήταν το υψηλότερο και πως κατατάχθηκαν στην κατηγορία «1». Το EcoTest που διοργανώνει η γερμανική Λέσχη Αυτοκινήτου, ADAC, πρόκειται για μια εξαντλητική σειρά δοκιμών, που μετράει μεταξύ άλλων τις εκπομπές ρύπων σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης.

Αξίζει να τονιστεί πως η BMW 520d Touring σημείωσε πολύ καλά αποτελέσματα στον έλεγχο εκπομπών οξειδίων του αζώτου, με τιμές κάτω από 16 mg/km στην πόλη και κάτω από 10 mg/km σε επαρχιακούς δρόμους ή στον αυτοκινητόδρομο. Το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο είναι τα 168 mg/km.

Τα αποτελέσματα οφείλονται κυρίως:

 1) Στην εμπειρία που έχει αποκτηθεί, σε συνδυασμό με την εξέλιξη των στοιχείων που χρησιμοποιούνται για τη μείωση των εκπομπών NOx (π.χ. ανακυκλοφορία καυσαερίων, καταλύτης προσρόφησης και σύστημα SCR).

2) Στη χρήση τελευταίας τεχνολογίας μετεπεξεργασίας καυσαερίων.

3) Στη διάταξη του κινητήρα με την τεχνολογία μετεπεξεργασίας καυσαερίων σε αρχικό στάδιο, κατά τη διαδικασία εξέλιξης του οχήματος.

Πηγή: BMW

«
»
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο