Κοινοπραξία BMW Group-Daimler AG

Κοινοπραξία BMW Group-Daimler AG

Οι δύο πλευρές πήραν το «πράσινο» φως από τις Αρχές του Ανταγωνισμού και συνεργάζονται για τις νέες υπηρεσίες μετακίνησης.

BMW Group και Daimler AG ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να δημιουργηθεί ένα νέο μοντέλο μελλοντικής μετακίνησης, το οποίο θα είναι εύκολο στην πρόσβαση, διαισθητικό στη χρήση και επικεντρωμένο στις ανάγκες αυτού. Ως εκ τούτου, οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν ένα συνδεδεμένο και βιώσιμο οικοσύστημα, που συνδυάζει τις υπηρεσίες CarSharing, Ride-Hailing, Parking, Charging και Multimodality και το οποίο θα είναι διαθέσιμο με ένα κλικ.

Η κοινοπραξία θα περιλαμβάνει της εξής δραστηριότητες και υπηρεσίες

 1) Multimodal και on – demand mobility με moovel και ReachNow

Πάνω από έξι εκατομμύρια χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν διάφορες υπηρεσίες μετακίνησης, όπως είναι carsharing, ενοικίαση ποδηλάτου, ταξί και δημόσια μέσα μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένης κράτησης και πληρωμής. Η Multimodal θα προσφέρει και λύσεις για τις ανάγκες των αστικών ιδιωτικών μεταοφορών, συμπεριλαμβανομένης και μιας υπηρεσίας παροχής οχημάτων.

2) CarSharing με Car2Go και DriveNow

Οι εν λόγω υπηρεσίες λειτουργούν 20.000 οχήματα σε 30 μεγάλες διεθνείς πόλεις. Το CarSharing αξιοποιεί καλύτερα τα οχήματα και επομένως βοηθά στη μείωση αυτών στα αστικά κέντρα. Πάνω από τέσσερα εκατομμύρια πελάτες χρησιμοποιούν την υπηρεσία CarSharing.

3) Ride-Hailing με mytaxi, Chauffeur Prive Clever Taxi και Beat

Συνολικά, 15,9 εκατομμύρια πελάτες και περίπου 250.000 οδηγοί ταξί χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες, κάνοντας την Intelligent Apps GmbH, μια από τις κορυφαίες παρόχους ride-hailing σε Ευρώπη και Ν. Αμερική. Καινοτόμες φιλοσοφίες, όπως η mytaximatch επιτρέπει σε άγνωστα άτομα μεταξύ τους, να μοιράζονται το ίδιο ταξί με ένα κλικ, μειώνοντας την κυκλοφορία εντός πόλεων.

4) Parking με ParkNow και Parkmobile Group/Parkmobile LLC

Το Parkmobile ξεπερνά τα 27 εκατομμύρια πελάτες σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική, προσφέροντας λύσεις στάθμευσης σε πάνω από 1.100 πόλεις. Βοηθά στη στάθμευση χωρίς κάρτα και μετρητά ή στην εύρεση, κράτηση και πληρωμή χώρου πάρκινγκ. Μειώνεται ο χρόνος αναζήτησης μιας θέσης και μειώνεται η κυκλοφορία, καθώς τα οχήματα που αναζητούν χώρους στάθμευσης, αποτελούν το 30% της κυκλοφορίας στον δρόμο.

5) Charging με ChargeNow και Digital Charging Solutions

Η υπηρεσία διευκολύνει τους πελάτες μέσω του μεγαλύτερου παγκοσμίως δικτύου δημόσιων σταθμών φόρτισης. Σε συνδυασμό με τα προνόμια που προσφέρει σε πόλεις, υποστηρίζει την επέκταση της ηλεκτροκίνησης, βοηθώντας τους οδηγούς να την ενσωματώνουν πιο εύκολα στις ανάγκες τους.

Πηγές: BMW Group/Daimler AG

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ