Καινοτομίες τεχνολογίας στο CES από την Audi

Καινοτομίες τεχνολογίας στο CES από την Audi

Στην Έκθεση τεχνολογίας που έλαβε χώρα στο Λας Βέγκας, η εταιρεία παρουσίασε την άποψή της για το πώς το εσωτερικό ενός αυτοκινήτου, μπορεί να συνδυαστεί με την εικονική πραγματικότητα.

Στο CES (Consumer Electronics Show) έδωσε το «παρών» η Audi, η οποία παρουσίασε τα σχέδιά της για το πώς μπορεί να «μεταμορφωθεί» μια καμπίνα ενός αυτοκινήτου. Για παράδειγμα, στο μέλλον, οι πίσω επιβάτες θα μπορούν να απολαμβάνουν κινηματογραφικές ταινίες, παιχνίδια βίντεο και άλλο διαδραστικό περιεχόμενο, χρησιμοποιώντας γυαλιά εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality – VR). Ένα e-tron αποτέλεσε το όχημα επίδειξης και όταν έστριβε, στο παιχνίδι εμπειρίας έκανε το ίδιο ένα διαστημόπλοιο.

Η τεχνολογία παρουσιάστηκε με το «Marvel’s Avengers: Rocket’s Rescue Run», μια in-car εμπειρία εικονικής πραγματικότητας, που δημιουργήθηκε από την Disney Games and Interactive Experiences.

Με τους πίσω επιβάτες να φορούν γυαλιά VR, το e-tron μεταφέρεται σε έναν διαφορετικό κόσμο και λειτουργεί σαν ένα σκάφος επανδρωμένο από τους Φρουρούς του Γαλαξία (Guardians of the Galaxy) μέσα σε ένα σύμπλεγμα αστεροειδών, ενώ μαζί βρίσκεται και ο Rocket, ένας χαρακτήρας που θα εμφανιστεί την άνοιξη του 2019 στο Avengers: Endgame των Marvel Studios.

Κάθε κίνηση του αυτοκινήτου, όπως πχ. μια στροφή, γίνεται αισθητή στο «παιχνίδι» και μαζί στρίβουν και οι επιβάτες γύρω από ένα εχθρικό διαστημόπλοιο. Όταν το Audi e-tron επιταχύνει, το ίδιο κάνει και το αεροσκάφος.

Μέσω μιας θυγατρικής της Audi, που πρόκειται για την Audi Electronics Venture GmbH, ο κατασκευαστής έχει συνιδρύσει τη start-up εταιρεία holoride. Αυτή, θα παρέχει ένα κιτ εξέλιξης και θα βοηθά να μεταφέρεται στο εσωτερικό η εικονική πραγματικότητα.

Το λανσάρισμά του θα γίνει μέσα στην επόμενη τριετία, με στάνταρ τα γυαλιά VR για τους πίσω επιβάτες. Επιπλέον, η λειτουργία car-to-X θα βοηθήσει κι αυτή από τη μεριά της, όταν λόγου χάρη το όχημα είναι σταθμευμένο σε ένα φανάρι, καθώς εκείνη τη στιγμή, μπορεί να εμφανιστούν πολλά εμπόδια ή να διακόπτεται το πρόγραμμα με ένα γρήγορο κουίζ.

Πηγή: Audi

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ