Οι ιδέες της Bosch για το μέλλον της μετακίνησης

Οι ιδέες της Bosch για το μέλλον της μετακίνησης

Η εταιρεία παρουσίασε στο CES μερικές καινοτόμες ιδέες που θα κάνουν στο μέλλον πιο άνετες και καθαρές τις μετακινήσεις στις πόλεις.

Τις δικές της ιδέες για τις μελλοντικές μετακινήσεις στις πόλεις – και όχι μόνο – παρουσίασε στο CES στο Λας Βέγκας η Bosch. Από ένα ειδικό όχημα μεταφοράς και ψυγεία με συνδεσιμότητα που διατηρούν τα φαγητά φρέσκα, έως χλοοκοπτικά που μαθαίνουν. Υπάρχουν, μάλιστα και τεχνολογίες πυρόσβεσης που πριν καν οι αισθητήρες εντοπίσουν τον καπνό και τη θερμοκρασία, αναγνωρίζει τη φωτιά.

Σχετικά με τη μετακίνηση, η Bosch συνεργάζεται με την καναδική εταιρεία Mojio και οι δύο πλευρές έχουν αναπτύξει μια πλατφόρμα για τα διασυνδεδεμένα οχήματα. Όταν λοιπόν συμβεί ένα ατύχημα, πληροφορίες αποστέλλονται στα κεντρικά της Bosch και αυτομάτως από εκεί, στις πρώτες βοήθειες. Έτσι, εξοικονομείται πολύτιμος χρόνος και μπορούν να σωθούν ζωές.

Από εκεί και πέρα, παρουσιάστηκε και ένα ειδικό, αυτοματοποιημένο, διασυνδεδεμένο και ηλεκτρικό όχημα που αλλάζει επίπεδο την κινητικότητα. Δίχως να εκπέμπει ρύπους, το όχημα αναπτύχθηκε από την ίδια την Bosch και πέραν της μεταφοράς, προσφέρει, κράτηση, διαμοιρασμό, πλατφόρμες διασύνδεσης και υπηρεσίες πάρκινγκ και φόρτισης.

Το αυτοματοποιημένο αυτό όχημα, θα «τρέξει» πιλοτικά στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια και σε συνεργασία με την Daimler. Στόχος, η αποσυμπίεση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στο μέλλον και η ασφάλεια, που γίνεται μεγαλύτερη, χάρη στο επίπεδο αυτοματοποιημένης οδήγησης σε επίπεδο 4/5.

Το όχημα θα είναι έτοιμο προς παραγωγή, στις αρχές της επόμενης δεκαετίας.

Πηγή: Bosch

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ