«Πράσινη» ενέργεια από τη Volkswagen

Σε μερικές εβδομάδες από τώρα, οι πελάτες θα μπορούν να την αποκτούν μέσω της νεοϊδρυθείσας εταιρείας, Elli Group.

«Πράσινη» ενέργεια από τη Volkswagen | to10.gr

Elli Group ονομάζεται η νέα εταιρεία της Volkswagen, με την οποία οι πελάτες θα μπορούν να φορτίζουν τα ηλεκτρικά οχήματά τους. Η ονομασία Elli προέρχεται από τα δύο πρώτα γράμματα των λέξεων electric life και σημαίνει ηλεκτρική ζωή. Σκοπός της Volkswagen, η μετάβαση στον εξηλεκτρισμό και η μείωση του αποτυπώματος CO2 στην ατμόσφαιρα.

Η ηλεκτρική ενέργεια παράγεται σε υδροηλεκτρικά εργοστάσια σε Γερμανία, Αυστρία ή Ελβετία, δίχως να εκπέμπονται ρύποι στο περιβάλλον. Οι εργαζόμενοι θα χρησιμοποιούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα για τις μεταφορικές τους ανάγκες, ενώ για τα ταξίδια, τρένα και όχι αεροπλάνα.

Από εκεί και πέρα, η Volkswagen θα συνεργαστεί με την Elli προκειμένου να παρουσιάσει τους «Volks-wallboxes» με το λανσάρισμα της οικογένειας ID. και θα δίνεται η δυνατότητα φόρτισης των οχημάτων, στα σπίτια των ιδιοκτητών τους. Ενώ τώρα τα αυτοκίνητα φορτίζονται με τάση 230V και ενέργεια 3,7kW, το wallbox για την οικογένεια ID. και άλλων ηλεκτρικών οχημάτων θα μπορεί να το κάνει αυτό με 11kW. Αν η παροχή στο οίκημα είναι σχεδιασμένη για να αντέχει τέτοια ισχύ, τότε η μπαταρία θα φορτίζεται πλήρως σε μια μόνο νύχτα.

Επίσης, οι κάτοχοι wallbox θα μπορούν να διευκολύνουν και άλλους οδηγούς, οι οποίοι θα μπορούν να φορτίζουν το όχημά τους σε αυτόν, καθώς, όπως αποδεικνύεται από έρευνες, χρόνος θα υπάρχει πολύς, αν αναλογιστεί κανείς πως οι περισσότεροι κάτοχοι αυτοκινήτων ID. θα φορτίζουν το όχημά τους μια φορά την εβδομάδα, καθώς δεν διανύουν πάνω από 50 χιλιόμετρα την ημέρα. Ως εκ τούτου, 50% των φορτίσεων, θα γίνεται στο σπίτι.

Ογδόντα χιλιάδες σταθμοί φόρτισης στην Ευρώπη

Για τους πελάτες του Volkswagen Group, η Elli θα τους προμηθεύσει με κάρτες φόρτισης, που μπορούν να φανούν χρήσιμες στους 80.000 σταθμούς φόρτισης ανά την Ευρώπη. Αυτοί θα βρίσκονται μεταξύ άλλων σε supermarket, καταστήματα και επίσημων αντιπροσώπων της εταιρείας. Μερικοί έχουν ήδη κατασκευαστεί, ενώ ακολουθούν πολλοί ακόμη. Η Elli θα εγκαταστήσει πολλούς σε μέρη όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση ανθρώπων, ώστε να μπορούν να φορτίζουν τα οχήματά τους, κάνοντας παράλληλα τα ψώνια τους.

Επίσης, υπάρχει πλάνο λανσαρίσματος μιας εφαρμογής για την εύρεση του πλησιέστερου σταθμού και σχέδιο για την ένταξη εμπορικών στόλων διάφορων εταιρειών, που θα εξυπηρετούνται βάση πακέτου, κάτι που σημαίνει οικονομικότερο κόστος.

Μάλιστα, η Elli θα κατασκευάσει έξυπνους 22 kW wallboxes που θα μπορούν να επιστρέφουν την ενέργεια στο δίκτυο, ώστε να μην υπάρχουν απώλειες. Ως εκ τούτου, θα υπάρχουν περίοδοι που η ενέργεια θα είναι λιγότερη ή περισσότερη.

Πηγή: Volkswagen

«
»
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο