Το Audi e-tron δείχνει το μέλλον στο Νταβός

Το Audi e-tron δείχνει το μέλλον στο Νταβός

Ένας στόλος από 50 αυτοκίνητα έδωσε το «παρών» στο 49ο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, που είχε βασικό θέμα τη βιώσιμη κινητικότητα.

Τη βιωσιμότητα είχε βασικό θέμα το 49ο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, στο Νταβός. Η Audi είναι αποκλειστικός συνεργάτης του Φόρουμ από το 1987 και φέτος παρείχε έναν στόλο από 50 e-tron για τις ανάγκες του συνεδρίου. Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι πως όλα τα οχήματα τροφοδοτούνται με καθαρή ηλεκτρική ενέργεια και με αυτόν τον τρόπο διαφαίνεται το μέλλον της κινητικότητας, με την Audi να παρουσιάζει τα αποτελέσματα ενός προγράμματος για ήδη χρησιμοποιημένες μπαταρίες από ηλεκτρικά αυτοκίνητα, εξασφαλίζοντας «πράσινη» ενέργεια για την επαναφόρτισή τους.

Τρία κινητά κοντέινερ φόρτισης της Audi, συνολικής ισχύος 700 kW και χωρητικότητα 1,14 MWh, εξασφάλισαν ταχυφόρτιση με πράσινη ηλεκτρική ενέργεια, δοκιμάζοντας την επαναχρησιμοποίηση μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ακόμα και μετά τη λήξη ημερομηνίας χρήσης τους, οι μπαταρίες υψηλής τάσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκ νέου για διάφορους τέτοιους σκοπούς.

Με την παρουσία της στο Φόρουμ η Audi επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της με το Φόρουμ και τα σχέδιά του αναφορικά με τις αξίες της Παγκόσμιας Συμμαχίας Συσσωρευτών (Global Battery Alliance). Αυτή αποτελείται από κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς και αποσκοπεί στην οικολογική βιωσιμότητα σχετικά με τις πρώτες ύλες.

Ως εκ τούτου, ενασχόλησή της είναι η εξαγωγή πρώτων υλών, η βιώσιμη ανακύκλωση και οι ενέργειες που προωθούν την εξέλιξη στην τεχνολογία των μπαταριών.

Πηγή: Audi

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ