Η Alfa Romeo επιδεικνύει τις ικανότητες του συστήματος Q4

Με ένα ξεχωριστό βίντεο, η εταιρεία παρουσίασε τα οφέλη του συστήματος Q4, που εφοδιάζει τις Giulia και Stelvio.


Η Alfa Romeo επιδεικνύει τις ικανότητες του συστήματος Q4 | to10.gr

Με ένα βίντεο επέδειξε τις ικανότητες του συστήματος Q4 που εφοδιάζει τις Giulia και Stelvio, η Alfa Romeo. Στο βίντεο εμφανίζονται τα δύο μοντέλα και με το εν λόγω σύστημα, δείχνουν τι μπορούν να κάνουν σε μια παγωμένη επιφάνεια, στην προκειμένη περίπτωση σε ένα στάδιο χόκεϊ.

Το σύστημα Q4 της Alfa Romeo επιτρέπει στο όχημα να λειτουργεί όπως ένα αυτοκίνητο με πίσω κίνηση και σε περίπτωση που κάποιο ελαστικό φτάσει στο όριο της πρόσφυσης ή πραγματοποιηθεί ξαφνική αλλαγή προείας, τότε μπορεί να μεταφέρει έως και το 50% της ροπής στον εμπρός άξονα, εξασφαλίζοντας σταθερότητα και ασφάλεια.

Το σύστημα μπορεί να μεταφέρει ροπή σχεδόν 1.000Nm στους εμπρός τροχούς σε λιγότερο από 150χλστ. του δευτερολέπτου και να πέσει σε μηδενικά επίπεδα, σε 120χλστ. Το στοιχείο που το κάνει να ξεχωρίζει, είναι πως προσφέρει διαφορετική σχέση μετάδοσης στους δύο άξονες, επιτρέποντας ταχύτερη έξοδο από τις στροφές.

Το βάρος του συνόλου της μετάδοσης δεν ξεπερνά τα 50 κιλά, με τα βασικά του στοιχεία να είναι το Ενεργό Κιβώτιο Ροπής (ATC), ο κατασκευασμένος από ανθρακονήματα άξονας μετάδοσης και το ειδικά σχεδιασμένο εμπρός διαφορικό. Από εκεί και πέρα, με τη μεταφορά στον εμπρός άξονα επιτυγχάνονται μειωμένες απώλειες και κατανάλωση και είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί σε ακραίες συνθήκες, δίχως την ανάγκη εξωτερικής ψύξης.

Τέλος, τα εξαρτήματα που αποτελούν το σύστημα Q4 δεν χρειάζονται κάποια ειδική συντήρηση.

Πηγή: Alfa Romeo

Γράψτε το σχόλιο σας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο